Professional

Ignacio Montoya: “em guiaré pel compromís amb els nostres professionals i la voluntat d’adreçar els reptes de futur”

Infermer de primària i gironí, el nou líder de SATSE Catalunya porta rere seu una llarga trajectòria sindical i assistencial. Arribar als estàndards europeus pel que fa a ràtios, condicions laborals i econòmiques és l’objectiu que es marca la nova estructura del Sindicat. Per Montoya, cal que les infermeres, infermers, fisioterapeutes, llevadores i llevadors participin activament en la presa de decisions polítiques i socioeconòmiques del país, contribuint a millorar la professió i la societat en general.

El Sindicat d’Infermeria SATSE Catalunya, acaba d’anunciar de forma oficial el nomenament d'un nou Secretari General Autonòmic: l’infermer gironí Ignacio Montoya.

Amb una llarga trajectòria en diferents centres de l'Institut Català de la Salut (ICS), el líder sindical assumeix la responsabilitat “amb un clar compromís amb la millora de les condicions laborals i el reconeixement dels professionals sanitaris a Catalunya”.


Montoya opina que la infermeria catalana ha de posar la mirada “en els estàndards europeus” i així arribar a unes condicions laborals i d’entorn de treball que “garanteixin una assistència sanitària excel·lent”.

El nou Secretari Autonòmic afirma que l’activitat del Sindicat SATSE ha d’estar sempre alineada amb “els interessos laborals, professionals i socials dels nostres membres” i sempre tenint en compte que la formació sindical té “un evident compromís amb la transformació social en direcció a una societat més justa i solidària”.

Els objectius principals


Els objectius principals d'aquesta nova etapa inclouen promocionar la participació activa d’infermeres, infermers, fisioterapeutes i llevadores en la presa de decisions  polítiques, socioeconòmiques en l’àmbit autonòmic i nacional.  Guanyar pes i rellevància de la professió a tots els nivells redundarà en benefici dels professionals, els usuaris i la societat. 


Montoya parlant amb la premsa durant un acte reivindicatiu


Montoya afirma que vol posar “especial atenció  a les preocupacions actuals del sector com ara la càrrega de treball excessiva, la manca de personal i la importància de la salut mental”. El líder sindical afirma que la seva organització “es compromet a abordar aquestes qüestions de manera decidida” i s’enfoca a trobar solucions factibles i que es puguin posar en pràctica.


El futur de la professió


Pel que fa al futur de la professió, el Secretari General Autonòmic preveu canvis significatius introduïts pels avenços tecnològics, l'envelliment de la població i la creixent demanda de serveis d'atenció a la salut.

Aquest escenari presenta un futur on s’haurà de fer èmfasi en la infermeria, fisioteràpia i les llevadores com a agent indispensable en la prevenció i com a eix d’una especial atenció a la salut mental, tot en col·laboració interdisciplinària amb la resta de professionals.

Trajectòria sindical


Montoya va estudiar infermeria a la Universitat Rovira i Virgili (Hospital Universitari Verge de la Cinta) i va tornar a  Girona on ha centrat la seva activitat assistencial a l’atenció primària. Després d’anys dins de l’estructura sindical de SATSE Girona, ha fet un pas endavant, i lidera el sindicat a tot  l’àmbit català. 


La seva trajectòria sindical es va començar a forjar durant l'època d'estudiant en la qual ja va involucrar-se en moviments de suport als companys i de millora professional. La decisió d'unir-se a SATSE Catalunya es fonamenta en el fet que és l’única organització que es dedica  a la defensa dels drets laborals del col·lectiu (infermeres, llevadores i fisioterapeutes) sense cap ideologia o connotació política. 


Des del Sindicat SATSE Catalunya se celebra aquest nomenament com un pas fonamental cap a la millora de les condicions i la visibilitat dels professionals de la salut a Catalunya. Amb un líder compromès i una agenda clara, el sindicat es prepara per abordar els reptes actuals i futurs dels professionals d’infermeria. 
 

S'han fet resò d'aquesta notícia: