Notes de premsa

Laboral

SATSE Girona dona suport a la demanda d'ampliació de llits en salut mental i recorda que han d’anar acompanyats de més personal

La Unitat de patología dual compta amb 10 llits per atendre a tota la provincia i els usuaris pateixen una llarga llista d’espera. Els responsables de SATSE a la Xarxa de Salut Mental d’IAS recorden que totes les ampliacions han anat sempre acompanyades d’augment de plantilla.

El Sindicat d'Infermeria de Girona (SATSE), mitjançant els seus delegats a la Xarxa de Salut Mental d'IAS, han manifestat el seu total suport a la demanda de l'Associació de famílies d'afectats per trastorns de conducta, que reclama una ampliació dels recursos en salut mental, a l’Hospital Santa Caterina de Salt (Girona).

L'Associació de familiars d'afectats per trastorns de conducta va posar de relleu la preocupant situació de la Unitat de Patologia Dual, que actualment només disposa de deu places hospitalàries i presenta una espera per a ingressar de fins a tres mesos. Aquesta situació destaca la necessitat urgent de millorar els serveis en salut mental per atendre adequadament les persones afectades per trastorns de conducta i adiccions a tota la província.

Recursos humans

El SATSE Girona reconeix la importància d'ampliar el nombre de llits d'ingrés en aquesta unitat, donada la creixent demanda i les dificultats d'accés actuals. No obstant això, el sindicat subratlla la necessitat ineludible d'acompanyar aquesta ampliació amb un corresponent augment de la dotació de recursos humans.

“La millora en la capacitat d'atenció i la qualitat del servei requereixen un increment proporcional de personal per garantir que els professionals puguin treballar en òptimes condicions laborals” expliquen els delegats i aclareixen que “totes les ampliacions que s’han fet fins ara han anat acompanyades d’un creixement de personal”.