REPRESENTACIÓ

Delegats sindicals

Gràcies al gran suport obtingut en les eleccions sindicals, avui en dia, comptem amb més d'un miler de delegats que vetllen pels interessos de tot el col·lectiu 

SATSE és el sindicat amb major representació en l'àmbit sanitari gràcies al gran suport obtingut en els diferents processos electorals.

Comptem amb més d'un miler de delegats i delegades a totes les comunitats autònomes, a més de Ceuta i Melilla. El nostre principal objectiu és vetllar pels interessos de totes les infermeres, infermers i fisioterapeutes al llarg de la seva trajectòria professional.

Excepte absència o dèficit de recursos i mitjans, SATSE dona cobertura a tots els centres de treball on hi hagi professionals d'Infermeria i Fisioteràpia, independentment del caràcter públic o privat dels mateixos o del seu àmbit d'actuació ( sanitari, sociosanitari o altres...).

Els nostres delegats representen als professionals afiliats a SATSE, però també a tots els companys i companyes del centre corresponent

Les delegades i delegats de SATSE són professionals d'Infermeria i Fisioteràpia que coneixen perfectament la realitat i problemàtica dels seus companys i companyes. La seva visió és sempre propera, eminentment pràctica i resolutiva.

Els nostres delegats a més de representar a afiliats i afiliades de SATSE, representen a tots els companys i companyes del centre de treball corresponent. 

En el seu dia a dia, ja sigui en les seccions sindicals situades en els centres de treball o en les seus del Sindicat, els delegats i delegades de SATSE realitzen una labor d'informació i assessorament sobre múltiples assumptes d'interès per als professionals, tant a nivell laboral com professional.

Pel que fa a les condicions laborals dels professionals, els delegats i delegades informen d'assumptes essencials per a qualsevol treballador/a, com ara els diferents tipus de contractes, nòmines, torns, lliurances, processos de mobilitat o ofertes d'ocupació, entre altres.

I a nivell professional de temes com a cursos de formació, preparació d'oposicions, jornades, esdeveniments o serveis i avantatges que ofereix el Sindicat.

Així mateix, defensen els drets dels professionals davant la Direcció del centre, denuncien els seus problemes i reclamen les millores necessàries per a solucionar-los (dèficit de plantilles, escassetat de recursos i mitjans, inestabilitat laboral, riscos laborals, agressions, discriminacions per raó de gènere o un altre motiu).

A nivell intern, els delegats i delegades de SATSE també exerceixen un paper molt important en el desenvolupament de l'organització. Tenen presència i participació activa en les diferents reunions i assemblees que marquen les seves principals línies generals d'actuació, tant presents com futures.

Per exemple, en el Congrés Estatal, màxim òrgan del Sindicat d'Infermeria que es reuneix de manera ordinària cada quatre anys, una àmplia representació dels delegats i delegades sindicals exerceixen el seu dret a vot per a triar, si es dona el cas, la nova presidència de l'organització, així com les línies de treball futures que marcaran l'activitat de l'organització.

En definitiva, les delegades i delegats són el motor que impulsa al Sindicat per a mantenir i afermar la seva posició de lideratge en l'àmbit sindical de la sanitat del nostre país.