Nova classificació professional

Concentracions 8M

Les infermeres, la gran força laboral de la sanitat

Reclamem un canvi estructural que reconegui adequadament el nostre treball en el sistema sanitari i que posi fi a la discriminació laboral i professional que patim per ser un col·lectiu majoritàriament femení.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Infermeres unides contra la discriminació i per una classificació justa


Título

Título

Título

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Título

Descripción
Responsive Image

Título

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Exigim igualtat

Un col·lectiu majoritàriament femení, discriminat

Les cures, lligades històricament al gènere femení, han estat infravalorades i poc considerades social i políticament al llarg del temps. Això ha suposat una clara discriminació per a les infermeres, condicionant el nostre desenvolupament i creixement professional.

La infermeria és una professió eminentment femenina (el 85%  són dones) que ha estat marcada per les consideracions de gènere. Avui en dia es continua marginant i discriminant la nostra professió malgrat la seva importància i necessitat dins del sistema sanitari.

Graduades discriminades

És hora d'ocupar els espais que ens corresponen

Malgrat que les infermeres comptem amb la titulació de Grau Universitari, continuem sent incloses dins del subgrup A2, una classificació atribuïda a l'antiga Diplomatura en Infermeria. Això suposa una clara discriminació davant d'altres professionals que actualment tenen el mateix nivell de titulació que nosaltres, però formen part d'una altra classificació superior.

Pertànyer una categoria professional injusta limita les nostres oportunitats de creixement professional, així com la possibilitat d'aspirar a llocs de gestió, direcció i lideratge en l'àmbit sanitari a més d'afectar negativament la nostra retribució salarial.

Exigim un canvi estructural que ens valori i reconegui la nostra contribució vital a la sanitat.
Desinterès polític
Existeix un clar desinterès per part de l'actual govern i els seus predecessors en la resolució d'aquesta injusta situació. Les infermeres estem frustrades per la manca de suport i per continuar escoltant promeses que els polítics mai compleixen. Estem fartes de ser discriminades i que no se'ns reconeguin els nostres drets.

Demanem al president del Govern que coordini als ministeris implicats i realitzi les accions necessàries per a resoldre aquesta situació.
Per una classificació professional justa!

Un objectiu, una veu

Des de SATSE continuarem utilitzant tots els mitjans necessaris (concentracions, meses i òrgans de negociació, jornades, Parlament Europeu, etc.) per arribar a que les infermeres aconseguim una classificació professional justa.

manifest 8m

"Exigim que es reconeguin els nostres drets i se'ns tracti amb el respecte i la dignitat que mereixem."

Lectura del manifest 8M
Reproductor de Audio
Título

Si us plau afegiu identificadors de vídeo en configuracions de fragments.