INICIATIVA LEGISLATIVA POPULAR

Creus que cinc infermeres poden cuidar de mil persones?

Nosaltres tampoc.

Recollida de signatures
SATSE, l'any 2018, inicia a tota Espanya una recollida de signatures en la que demana als ciutadans i professionals que donin el seu suport a la Iniciativa Legislativa Popular que portarà al Congrés dels Diputats la necessitat d'augmentar les plantilles infermeres en els centres sanitaris. 
 
La implicació de tota l'estructura del Sindicat en cadascuna de les ciutats i centres sanitaris va aconseguir que la ciutadania i la professió secundessin sense reserves un text que només busca millorar l'atenció que es presta en el nostre Sistema Sanitari.

Encara que por precaució es van eliminar signes por no resultar del tot llegibles, o faltar alguna dada, van ser més d'1.200.000 persones espanyoles majors d'edat les que van donar suport a aquesta llei.
 
Cal destacar i agrair, així mateix, el suport i defensa que reconegudes figures públiques van fer de la proposició de llei, persones que, de manera altruista, van cedir la seva imatge i la van secundar activament.
Suport majoritari de les infermeres a garantir per llei la seguretat en l'atenció
El 98 % de les infermeres i els infermers consideren imprescindible establir una ràtio adequada d'infermeres en centres sanitaris i sociosanitaris.
Lliurament de signatures
Després de la recepció des de tota Espanya dels plecs, la revisió individualitzada de cadascuna les signatures i organitzar, comptar i registrar cadascun dels plecs de signatures, es va realitzar l'acte de lliurament de les prop de 700.000 signatures a l'Oficina del Cens Electoral de l'Institut Nacional d'Estadística (INE).
Compareixença de SATSE en la Comissió de Sanitat del Congrés
En aquest vídeo es recull la compareixença íntegra de Manuel Cascos, president de SATSE en aquest moment, en la Comissió de Sanitat del Congrés dels Diputats per a defensar la proposició de llei de Seguretat del Pacient, així com les intervencions i preguntes de les formacions polítiques.