Política sanitària

SATSE Catalunya  fa una crida als usuaris: “sou els més afectats”

L’Organització vol recordar a la població que el tancament de llits, la manca de substitucions i la reducció d’accessibilitat als centres d’atenció primària van més enllà “d’una qüestió de condicions laborals” i tenen una gran incidència en la seva salut

El Sindicat d’Infermeria SATSE Catalunya ha fet  una crida als usuaris de la sanitat pública, instant-los a “que reivindiquin i es mobilitzin contra les retallades d’aquest estiu”.

L’Organització entén que qüestions com la cobertura de vacances o el tancament de llits “els hi poden semblar temes laborals, però la realitat és que tenen una gran incidència en la qualitat de l’assistència que reben i en la seva salut”. 

Retallades

Ignacio Montoya, el secretari general autonòmic de SATSE Catalunya, denúncia que les retallades recauran principalment sobre les infermeres i infermers, al ser el col·lectiu més nombrós i el que realitza molta de l’assistència directa al pacient. Els usuaris a primària trobaran serveis tancats o horaris reduïts i professionals que estan atenent al doble de pacients que durant la resta de l’any. La saturació acabarà provocant que moltes persones es desplacin a les urgències hospitalàries. Això provocarà que l’atenció urgent a l’hospital també es desbordi perquè, a més d’atendre qüestions que no s’estaran visitant a primària, el drenatge de pacients cap a llits d’hospitalització es veurà dificultat pels tancaments.    

Política útil


Així, el Sindicat alerta que tot el sistema es veurà afectat, tant si son centres de l’Institut Català de la Salut, com els que donen servei de forma concertada. El Sindicat d’infermeria SATSE ha reclamat que el Ple del Parlament acordi l’ampliació del crèdit pressupostari per contingències especials, i que aquesta quantitat sigui destinada a l’assistència sanitària pública.  “Necessitem el suport de la ciutadania i que aquesta exigeixi als parlamentaris que facin política útil, posant recursos on son necessaris” afirma Ignacio Montoya.

S'han fet ressò d'aquesta notícia: