Laboral

Els professionals d l’Hospital Universitari Mútua Terrassa protesten per la reubicació de les urgències respiratòries

El Comitè d’Empresa de l'Hospital Universitari Mútua Terrassa, que presideix el Sindicat d’Infermeria SATSE, protesta perquè es redistribueix el serveis d’urgències. Això comportarà el tancament de l’àrea respiratòria i que aquests malalts es visitin a l’àrea de medicina (Nivell1), que ja està molt saturada.

El Comitè d’Empresa l'Hospital Universitari Mútua Terrassa, presidit pel Sindicat d’Infermeria SATSE Catalunya i el personal d’urgències, han iniciat accions de protesta per denunciar la redistribució del servei d’urgències, que ara quedarà com abans de la pandèmia. Això comportarà el tancament de l’àrea respiratòria i que aquests malalts es visitin a l’àrea de medicina (Nivell1), que ja està molt saturada.  Denuncien l’afectació que tindrà a l’assistència que es dona al malalt, perquè suprimirà el personal de l’àrea respiratòria i això augmentarà la càrrega de feina dels professionals. 

A més, el personal de l’hospital denuncia que hi haurà menys boxes disponibles, fet que obligarà a atendre més pacients als passadissos, situació que ja és habitual a dia d’avui. “Això és encara més greu amb pacients de l’àrea respiratòria degut a la seva gravetat i a que en la majoria són gent d’edat avançada, dependents i enllitats. Ningú no hauria de ser atès en un passadís, però aquests malalts encara menys” explica la presidenta del Comitè d’Empresa i delegada de SATSE, Vicky Ortega. 

Protestes del personal

Els professionals porten mesos advertint del problema tant a Mútua, com al CatSalut i a l’Ajuntament. La solució que proposen és obrir un espai nou dins el mateix servei d'urgències, una àrea de nova creació on actualment estan acabades les obres i només es tindria que habilitar per dins. No obstant això, per poder-lo habilitar, cal que l’administració hi destini recursos econòmics, segons a dit l'empresa en vàries reunions amb el CE. Com a protesta, ja s’han organitzat diverses concentracions i el personal d’Urgències vestirà armilles reflectants de color groc fluorescent per donar més visibilitat al problema.