Laboral

SATSE Barcelona reivindica un vigilant de seguretat pels CAP de Metropolitana Nord

El Sindicat d’Infermeria SATSE Barcelona ha aconseguit el compromís de la Direcció de l’Àrea Metropolitana Nord per a que els centres d’atenció primària de la zona comptin amb un vigilant de seguretat.

“L’informe presentat sobre el número d’agressions és demolidor, no poden continuar obviant la necessitat d’aquesta figura” explica Victor Motos, Secretari Provincial de SATSE Barcelona. El document treu a la llum que durant l’any passat es van patir gairebé sis cents incidents violents i més de la meitat tenen lloc a la consulta.

“És a porta tancada quan succeeixen la major part de les agressions i on el professional està menys acompanyat” explica Motos. Des del Sindicat afirmen que el fet de poder cridar ràpidament al vigilant o fins hi tot el sol fet de saber que hi és a prop actua com un mitjà de dissuasió.

“Fa que s’ho pensin dos cops” assegura Victor Motos, que recorda que les dades demostren que el percentatge d’arribada de cossos policials és molt baix.

Els números

De les 656 denúncies d’agressions, en tant sols una mica més d’un centenar de casos han intervingut els cossos de seguretat. “Els agressors tenen la sensació d’impunitat perquè saben poden passar entorn als 20 minuts fins a que arribin, i en aquest temps l’escalada de l’agressió pot ser molt gran” explica Motos.

L’augment de la violència a la zona metropolitana és un problema que preocupa al sindicat. “Hem de fer un pensament i replantejar-nos moltes coses com a societat. Perquè veiem amb normalitat l’agressió i agressivitat en un servei públic?

" No hi ha res que justifiqui la violència amb les persones que estan duent a terme la seva feina” conclou el Secretari Provincial de SATSE Barcelona.