Laboral

SATSE Girona aconsegueix un vigilant pel CAP Vila-roja

“Quant veiem una notificació de Vila-roja, ja esperem que sigui un incident de caràcter violent” explica David Oliver, delegat de SATSE Girona atenció primària .

L’índex d’agressions en aquest centre és molt alt i no ha parat d’augmentar el darrer any. Finalment, la Direcció de l’EAP Girona ha escoltat les demandes dels delegats de SATSE Girona a la Junta de Personal i es farà efectiva la contractació de personal de seguretat.  

El consultori de Vila-roja és part de l’EAP Montilivi i  ,tot i que només obre en horari de matí, les agressions físiques i verbals son molt freqüents. Enfrontaments, cops i amenaces son situacions amb les que conviuen diàriament infermeres i infermers. “Això també provoca baixes relacionades amb l’ansietat o l’angoixa d’haver d’anar a treballar en un entorn d’agressivitat i violència casi constant” expliquen des de SATSE Girona.   

Minimitzar riscos 

El delegat, David Oliver, explica que la intenció del vigilant de seguretat és minimitzar els riscos per el personal sanitari, ja que els centres d’atenció primària son espais oberts sense barreres físiques per a protegir-se. “El guarda també té un efecte dissuasiu claríssim, està comprovat” menciona el delegat que apunta que “fa temps el consultori comptava amb un vigilant, que es va suprimir, tot i que les agressions havien disminuït amb la seva presència”.