Laboral

SATSE Catalunya signa les noves taules salarials al SISCAT: “el salari base d’infermeres i fisioterapeutes inicia el camí del reconeixement real de la seva titulació”

SATSE Catalunya ha signat avui el segon augment salarial que completa els acords signats al III conveni SISCAT i  equipara a infermeres, llevadores i fisioterapeutes amb la resta de professions de 240 crèdits no assistencials. Una fita aconseguida gràcies a l’impuls del Sindicat d’Infermeria SATSE Catalunya durant la negociació del III Conveni SISCAT. El sou base global d’infermeres, fisioterapeutes i llevadores creix un 18% en el dos anys posteriors a la signatura del Conveni.

El Sindicat d’Infermeria SATSE Catalunya ha signat les noves taules salarials del sector concertat, SISCAT, que inclouen la pujada salarial d’homologació pactada a inicis de l’any passat amb la rúbrica del III Conveni del sector concertat.

Amb aquest augment, les infermeres, llevadores i fisioterapeutes catalans equiparen el seu salari base amb els altres graduats de 240 crèdits no assistencials que, fins ara, gaudien d’una remuneració més elevada tot i que les seves titulacions estan al mateix nivell.  A més, les percepcions signades suposen un increment total del 18% respecte al que el col·lectiu d’infermeria i fisioteràpia guanyava a principis del 2023.  


“El gran deute que hi ha amb infermeres i fisioterapeutes és reconèixer que com a graduats sanitaris formem part del Grup A (o Grup 1 al SISCAT), i aquesta  remuneració és només el primer pas, l’objectiu final passa per integrar-nos en el grup 1.” Afirma l’Annabel Torres, responsable del sector SISCAT a SATSE Catalunya.”  La infermera recorda que SATSE Catalunya ha estat “el primer sindicat de tot l’estat espanyol a aconseguir aquesta equiparació salarial que, de moment, no existeix a cap altra comunitat autònoma”. 


Tot i així, afirma que a banda de la millora salarial “el nostre objectiu és formar part del grup 1, pel conveni SISCAT, i les retribucions que li pertoquin d’aquest grup” L'Annabel Torres reitera allò que SATSE Catalunya reivindica des de la transposició del Pla Bolonya: “la classificació professional és important perquè ens permetrà un desenvolupament professional complert amb accés a la recerca i a llocs de direcció que ara per ara tenim injustament vetats”. 


L’augment salarial


El Sindicat explica que amb la signatura de les taules salarials d’aquest any 2024 les infermeres, llevadores i fisioterapeutes hauran incrementat el seu sou base en un 18,08 % des de la signatura del III Conveni del SISCAT.  

L’augment real de l’homologació amb els professionals de Grau no assistencial i altres millores pactades suposa que les professionals hauran passat en dos anys de cobrar uns 31,300 euros a arribar a percepcions de 37.000 euros aproximadament, quan s’apliqui l’increment del 2% pel 2024. “És una gran diferència i un salt qualitatiu en el reconeixement de la nostra feina” afirmen des de SATSE Catalunya.


Dins de les moltes millores aconseguides en el conveni, SATSE Catalunya va lluitar perquè a la classificació professional del III Conveni SISCAT deixés de parlar-se de les infermeres com a DUI, així com eliminar els termes de llicenciats i facultatius del text. “Lluitem dia a dia per totes aquestes reivindicacions de la nostra professió, i no defallirem fins a aconseguir”