Laboral

SATSE Catalunya confirma: “no es poden utilitzar les DPO’s per desvirtuar el Conveni SISCAT”

El Sindicat d'Infermeria SATSE Catalunya ha compartit avui els detalls de la darrera reunió de la Comissió Paritària del III Conveni Col·lectiu.

 Durant la trobada que va tenir lloc la setmana passada, es van plantejar diverses qüestions entorn a les DPO i es va concloure que:els objectius no poden vincular-se de cap manera a l’equilibri pressupostari, han de serassolibles dins l’horari,i un d’ells ha d’estar lligat a lapolítica de prevenció de riscos laborals.

SATSE Catalunya ha recordat que la utilitat de la Comissió paritària de seguiment és assegurar que l’aplicació del Conveni signat s’està portant a terme de forma correcta i sense “desvirtuar el sentit de la norma”. En aquesta darrera reunió s’ha posat sobre la taula que en alguns centres l’acompliment de l’equilibri pressupostari és un objectiu, deixant sense sentit el mandat de no vinculació de les DPO’s als resultats de l’empresa.

Activitats fora de jornada

Un altre punt debatut ha estat la realització d'activitats fora de l'horari laboral, com ara l'assistència a reunions telemàtiques o la implementació de protocols. Aquestes son tasques que es realitzen fora de l'horari establert i es consensua que aquestes hores han de ser comptades com efectivament. “No és apropiat establir objectius que s'han de complir fora de l'horari laboral, però entenem que excepcionalment hi pot haver algun d’ells, que s’hagi de realitzar fora de la jornada, així exigim que siguin aquestes hores compensades” explica SATSE Catalunya

Els objectius han de serassolibles dins l’horari i un d’ells ha d’estar lligat a la política de prevenció de riscos laborals

En resposta a les preocupacions plantejades, la Comissió Paritària ha emès una resposta oficial: Pel que fa a l'ítem relacionat amb l'equilibri pressupostari,s'ha determinat que a partir de l'1 de gener de 2023, el cobrament de les DPOS queda desvinculat d'aquesta condició i no pot ser considerat com un objectiu. Respecte als criteris de les DPOS,s'ha confirmat que la participació activa les persones treballadores en la política de prevenció de riscos laborals és un objectiu a assolir per a tots els grups professionals i està pactat al conveni. Finalment, s'ha establert que els objectius s'han de complir dins de l'horari i la jornada laboral, i només excepcionalment es poden realitzar fora d'aquesta, amb l'autorització de l'entitat, i considerant aquest temps com a temps efectivament treballat.

SATSE Catalunya ha acollit amb satisfacció aquestes respostes de la Comissió Paritària i continuaran treballant per garantir els drets dels professionals de la salut en el marc del Conveni SISCAT.