Laboral

Denunciem davant d'Inspecció de Treball les urgències de salut mental de l'Hospital Santa Maria

“És indigne com s’està atenent als pacients” explica la delegada del Sindicat d’Infermeria SATSE Catalunya a l’Hospital de Santa Maria de Lleida, Cristina Fontana.

Aquesta infermera afirma que fa massa temps que des de l’Organització s’està advertint a la direcció del centre i a la unitat de prevenció de riscos laborals de les deficiències de les urgències de salut mental. 

Davant de les reclamacions de SATSE Catalunya, l’Hospital segueix assegurant que hi ha un projecte per renovar i ampliar el servei, però “és un tema recurrent, sempre parlen d’un futur mai arriba”.

SATSE Catalunya alerta de riscos laborals per als sanitaris

Per aquesta raó SATSE Catalunya, junt a altres sindicats del Comitè d’Empresa, ha posat una denúncia a Inspecció de Treball on es detalla com la manca d’espai i de professionals està posant en risc als sanitaris i a la població atesa.

Deficiències

Els representants de SATSE Catalunya a l’Hospital Santa Maria expliquen que els espais a les urgències no son adequats, especialment en un servei on es tracten adults i nens amb patologies psiquiàtriques. 

Pacients en passadissos dividits per mampares, material fungible emmagatzemat en un armariet de vidre dins d’un dels boxes o esperes de fins a quatre dies sense aire condicionat o dutxa, son exemples de situacions que es poden qualificar de “deplorables”.    

L’espai on treballen els professionals té també moltes mancances començant perquè taules i cadires no compleixen la normativa d’ergometria, el cablejat està per terra i l’habitacle on el personal d’infermeria realitza les tasques administratives és petit, de vidre i amb una sola entrada.

Tot plegat suposa riscos laborals per als sanitaris i una atenció als usuaris que està molt per sota del que és adequat” sentencien des del Sindicat. En aquests moments els representants dels treballadors esperen el dictamen de l’inspector per a que la direcció comenci a posar fil a l’agulla i doni solució amb celeritat als problemes.