Laboral

Victòria judicial de SATSE Catalunya: els LD inclouran complements retributius variables per als professionals del SISCAT

El Sindicat d'Infermeria SATSE Catalunya, juntament amb altres sindicats, ha obtingut una sentència favorable del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en la seva denúncia contra les patronals del sector concertat (conveni SISCAT).

La resolució judicial reconeix que els treballadors tenen dret a percebre el salari íntegre durant els dies de lliure disposició (LD), incloent-hi els complements variables: plus dissabte, plus diumenge, plus festiu, plus festiu especial.

Remuneració íntegra


Aquesta decisió és una fita important per al col·lectiu, ja que garanteix que els tres dies de Lliure Disposició siguin remunerats amb tots els conceptes salarials que es rebrien si s'hagués treballat.
Els efectes de la sentència són retroactius des de la nòmina de l'octubre de 2022, incloent-hi un 10% d'interès de demora en les quantitats reclamades.
Tot i que la sentència encara pot ser recorreguda, aquesta victòria reforça el compromís de SATSE Catalunya amb la defensa i la garantia dels drets dels treballadors del sector sanitari concertat.