Notes de premsa

Política sanitària

SATSE Catalunya exigeix a Josep Pomar que impulsi la reclassificació professional per a infermers, infermeres i fisioterapeutes

SATSE Catalunya acull el nomenament de Josep Pomar com a nou director de l'Institut Català de la Salut (ICS) amb una clara demanda: que impulsi les accions que estiguin al seu abast per aconseguir una classificació professional justa que situï infermers, infermeres i fisioterapeutes en el lloc que els correspon.

"És hora que es reconegui la realitat formativa i laboral dels nostres col·lectius, per això cal que el màxim responsable de la institució pública posicioni a l’entitat sanitària a favor de la reclassificació", assenyalen responsables del sindicat.

El sistema de classificació actual reprodueix un model antic, anterior al Pla Bolonya, que no té res a veure amb la realitat del nostre treball avui dia

Tot i que SATSE Catalunya és conscient que aquesta modificació excedeix les competències directes del càrrec de Pomar, el sindicat li exigeix que doni impuls a aquesta reivindicació i que lideri les accions, canvis i estratègies que permetin arribar a una classificació professional justa dins de l’ICS. “La seva responsabilitat estar al costat dels professionals i buscar solucions ", afirmen des del sindicat.

Classificació obsoleta

El sistema existent divideix el grup A en dos, mimetitzant la diferència que hi havia abans entre els llicenciats i els diplomats. Infermers, infermeres i fisioterapeutes  son professionals amb titulacions de grau universitari i amb un alt nivell de responsabilitat i autonomia, però continuen encallats en classificacions professionals no adequades- a la seva qualificació. "El sistema de classificació actual reprodueix un model antic, anterior al Pla Bolonya, que no té res a veure amb la realitat del nostre treball avui dia", asseguren fonts del SATSE.

Altres demandes

A més, SATSE Catalunya exigeix a Pomar que faci efectiu el pagament de les millores pactades en el III Acord, pendents des de fa massa temps. “En allò que pertoca a l’entitat, cal que prenguin mesures per accelerar aquests deutes amb els professionals”, subratllen des del sindicat.

En relació amb l’anunci de la Consellera de Salut, Olga Pané, sobre el seu objectiu de que l'usuari pugui obtenir una cita a l’atenció primària en 48 hores, SATSE Catalunya avisa que això només serà possible si es reforcen les plantilles. "Sense més professionals, no serà possible. Ja patim una greu sobrecàrrega que ja patim i és urgent augmentar les plantilles per poder oferir una atenció de qualitat", conclouen des del sindicat.

S'han fet ressò d'aquesta notícia: