Laboral

SATSE denuncia negligència de l'empresa CIS Cotxeres en l'elaboració d’un Pla d'Igualtat

Fa tres anys que l’empresa hauria de tenir aprovat aquest document per imperatiu legal. L’entitat ha ignorat les peticions reiterades de SATSE i continua incomplint la seva obligació de dotar-se d’un document per garantir la igualtat de tracte i oportunitat entre homes i dones.

El Sindicat d'Infermeria SATSE CIS Cotxeres ha interposat una denúncia davant d’Inspecció de Treball i Seguretat Social contra aquesta empresa, en una acció dirigida a defensar els drets laborals i la igualtat de gènere. La reclamació s'origina per la flagrant negligència per part de l'empresa en l'elaboració d’un Pla d'Igualtat, tot i que l’aprovació d’aquest text és legalment obligatòria.

El Sindicat SATSE, a més de denunciar la manca de compliment de les obligacions legals per part del centre, ha volgut posar de manifest un tema de fons: la importància inqüestionable dels plans d'igualtat en els espais laborals.

"L'empresa dona l'esquena i ignora la part social"

No és un simple tràmit sinó que és una guia per assegurar-nos que les coses s’estan fent bé. No se’ns pot negar l’eina per supervisar l’efectivitat del dret fonamental a tenir un entorn laboral just i inclusiu” explica la delegada de SATSE al centre.


Els delegats de CIS Cotxeres consulta a Assessoria Jurídica de SATSE Catalunya

“És imperatiu que les empreses assumeixin la seva responsabilitat i actuïn en consonància amb els valors d'equitat i respecte que reclama la societat” expliquen des de SATSE Catalunya.

Ignorar la part social

Des de la secció sindical de SATSE CIS Cotxeres també denuncien que l’empresa “dona l’esquena i menysté a la part social, ignorant requeriments d’informació o reunions”. Pel que fa a la Comissió d’Igualtat, els delegats expliquen que “no ens hem reunit des del 2021 i estem a l’espera de convocatòria”.

Els delegats també acusen a l’empresa de no donar resposta en altres qüestions com són presentar a la part social el dèbit horari o continuar amb les negociacions pel reconeixement del contínuum assistencial entre d’altres.