Laboral

Pròrroga de l’Acord que permet que les infermeres i els infermers compatibilitzin dos llocs de feina al sector públic (SISCAT)

El Departament de salut compleix el compromís adquirit amb SATSE Catalunya i publica avui la pròrroga de l’Acord de Govern que estableix l’interès públic d’aquesta pràctica. SATSE Catalunya continuarà exigint a les negociacions del III Acord l’establiment d’un complement d’exclusivitat per infermeria.

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya publica avui la pròrroga de l’Acord que permet que les infermeres i els infermers compatibilitzin dos llocs de feina al sector públic (SISCAT).

Amb això, la Conselleria compleix un compromís adquirit amb SATSE Catalunya a principis d’aquest any i que permetrà que els i les professionals puguin seguir duent a terme aquesta pràctica, que suposa un gran benefici pel sistema sanitari i la qualitat assistencial.

L’Acord permet contractar a personal expert que ja treballa al sistema públic per donar assistència en llocs on, ja sigui per territori o per la especialització que requereixen, son de difícil cobertura.   

Complement d’exclusivitat

SATSE Catalunya afegeix que, un cop renovat aquest Acord, el sindicat continuarà “lluitant per a que les infermeres i infermers també rebin un complement d’exclusivitat quan només presten servei a la xarxa pública”.

És per això que el complement d’exclusivitat per a infermeres està entre les exigències que SATSE Catalunya posa sobre la taula a les negociacions del III Acord de condicions del personal de l’Institut Català de la Salut.

L’Organització raona que aquests professionals contribueixen a pal·liar la manca de personal d’infermeria i dediquen la seva expertesa, coneixement i especialització al sistema públic en exclusiva. “La nostra qualificació, experiència específica i perícia s’ha de reconèixer” argumenten des de SATSE Catalunya.

El primer Acord de Govern que permetia la compatibilització es va publicar l’any 2010, al que desprès va succeir el del 2014, que és el que ara es prorrogarà durant tres anys més.