Professional

SATSE Catalunya  exigeix una directriu sobre canvis de torn cara les properes proves d’oposicions

A la darrera Mesa Sectorial de l’Institut Català de la Salut (ICS), l’administració només es va comprometre a atorgar als que es presentin a les properes proves del procés d’estabilització el temps necessari per realitzar l’examen i el temps de desplaçament d’anada i tornada.

 SATSE Catalunya ha afirmat que “cal anar un pas més enllà” i publicar una diligència que estableixi la obligatorietat de totes les gerències a canviar el torn d’aquelles persones que es presentin a les oposicions, i així ho sol·licitin, de manera que puguin opositar “en les millors condicions i en igualtat d’oportunitats, independentment d’allà on es treballi”.   

Canvis de torn

Actualment, les proves d’un procés d’oposicions no entren dins del supòsit de l’article 48, ja que no son conduents a títols d’estudis reglats. Per aquest motiu, el que es fa és facilitar la realització de canvis de torn, però no hi ha un criteri únic a totes les gerències. Es veuen especialment afectats i afectades els i les professionals que treballen de nit, ja que “depenen de si la seva gerència considera que la nit abans de la prova és efectivament el dia de l’examen o no”. 

“Així, els professionals que treballen de nit es poden trobar en situacions on no se’ls hi permeti canviar el torn, i hagin de treballar fins a poques hores abans de fer la prova” expliquen. Des de SATSE Catalunya s’afirma que “és impensable que una persona pugui fer aquests exàmens sense haver descansat”.  

SATSE Catalunya també reclama aquesta diligència per tal de que tots i totes puguin anar a la prova en igualtat de condicions, independentment del torn en el que es treballi o la gerència on es prestin els serveis.