Laboral

SATSE Catalunya reclama la remuneració del nou permís de 8 setmanes

SATSE està pendent de contestació a un requeriment que ha fet a la Mesa de la Funció Pública sobre el nou permís de vuit setmanes introduït recentment com a part d'una millora de les mesures de conciliació de la vida laboral i familiar.

Entre altres raons, és la pròpia la normativa europea que estableix el seu caràcter remunerat i que s'haurà d'aplicar en el futur desenvolupament normatiu del permís.

Ja es pot sol·licitar

El Sindicat també entén que el permís es pot sol·licitar des de la seva publicació, tot i que no s'ha produït encara el seu desenvolupament reglamentari. "Les infermeres, fisioterapeutes i llevadores que estiguin en situació de gaudir aquest permís ja el poden demanar i si se'l deneguen s'haurà de motivar" expliquen des de SATSE Catalunya.

SATSE Catalunya també ha instat a l'Institut Català de la Salut a què es pronunciï a favor del cobrament, ja que el Sindicat entén que el permís ha de ser remunerat.

El Sindicat recorda als professionals que tindran "tot el suport de la nostra organització, que anirà fins al final de la via administrativa amb aquells afiliats i afiliades que puguin patir problemes en la petició d'aquest permís".