Laboral

SATSE aconsegueix un grup de treball sobre la GIDA a la zona Metropolitana Sud

Representants sindicals de les infermeres es reuniran periòdicament amb la Gerència per millorar la implantació i desenvolupament de la gestió de demanda aguda per part d’infermeria.

La gestió de la demanda aguda per part d’infermeria (GIDA) suposa l’atenció, resolució o derivació de certs problemes de salut seguint uns protocols per part de professionals infermers i infermeres.  Aquesta manera de treballar fa temps que s’ha implantat i ha suposat un canvi en la manera de treballar als centres de primària catalans. 


La delegada de SATSE Barcelona a primària Metropolitana Sud, Pilar Juste, afirma que “hi ha dubtes sobre el funcionament d’aquest sistema i això provoca angoixa i malestar entre els i les professionals”. 

Espai pioner 


“La professió expressa queixes sobre com funciona la GIDA, ens sentim pressionats i pressionades per les Direccions i trobem divergències sobre com procedir amb companys d’altres professions” explica Juste. La delegada afirma que des de l’inici  SATSE Barcelona ha insistit en la necessitat de treballar conjuntament amb l’empresa per trobar un “consens amb infermeres i infermers sobre com dur a terme la GIDA”. 


Aquesta mesa de treball és “un espai pioner” on Juste vol “fer sentir les raons del nostre malestar, arribar a solucions consensuades i respostes a les nostres inquietuds”.   El primer grup de treball està convocat pel 2 de Maig.