Laboral

Les infermeres jubilades amb aportacions a mutualitats laborals podran demanar devolució

Sentències recents del Tribunal Suprem, han indicat que la part de la pensió pública derivada d'aportacions a Mutualitats Laborals fins al 31 de desembre de 1978 tindrà menor tributació a l'IRPF. 

És per això que les infermeres, fisioterapeutes i llevadores que reben pensions de la Seguretat Social per jubilació o incapacitat permanent, i han cotitzat abans de l’any 78, i sempre en referència als darrers quatre anys no prescrits, poden sol·licitar la devolució de les quantitats que van tributar en excés.

Els hereus també ho poden reclamar, en cas de la mort del o la titular afectat o afectada en els darrers cinc anys i amb les mateixes condicions.

Assessorament a SATSE Catalunya

La sol·licitud es presenta davant de l'Agència Tributària, i es podrà incloure també en la sol·licitud, els interessos legals generats per la quantitat reclamada des del pagament efectuat i fins a la devolució. El tràmit es fa on-line a la web.

En cas de dubte,  SATSE Catalunya recomana posar-se en contacte amb la seu provincial i l’assessoria jurídica per qualsevol aclariment addicional.