Professional

Hospital Verge de la cinta: la desorganització en les planilles afecta al personal temporal

Les delegades de SATSE a l’Hospital Verge de la Cinta argumenten que la Direcció no compleix el compromís de mantenir als professionals polivalents treballant només en 2 o 3 serveis diferents, a més d’entregar els plànnings amb un temps inferior al acordat.

“Des de Direcció ho neguen, però sabem que molts infermers i infermeres polivalents reben el seu planning de feina tant sols uns dies abans, el que no els hi permet organitzar la seva vida personal en absolut” explica la Bibiana Fontanet, delegada de SATSE a l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa. El Sindicat explica que la manca d’infermeria generalitzada suposa una pressió afegida a l’hora de cobrir als companys i companyes infermers així com els ratis justos en moments de sobrecàrrega, però això no és excusa per “tractar aquests professionals com si fossin peces de tauler”.  


A qualsevol servei


En aquest sentit, les delegades del Sindicat d’Infermeria SATSE, recorden el compromís de la Direcció de limitar el número de serveis diferents en els que cada infermer polivalent pot treballar. “Això no s’està complint i aquests professionals ho passen molt malament” afirma la delegada.

Els canvis de servei afecten la salut laboral de l’ infermer o infermera (disminuint la qualitat de les cures) que viu en un constant estat d’ansietat i tensió, sumant-s’hi a això la rotació en un mateix torn. “És com si cada dia fos el primer dia al lloc de feina, on has d’aprendre la dinàmica i la ubicació del material que necessites per dur a terme el teu treball” afirma la delegada. 


El sindicat d’Infermeria SATSE recorda la ja precària situació dels infermers i infermeres polivalents, normalment joves i amb contractes temporals de sis mesos en el millor dels casos. “Ens calen professionals i el que ha de fer l’hospital és fidelitzar-los i garantir una continuïtat i estabilitat” expliquen les delegades.