Laboral

Èxit judicial de SATSE Catalunya: recuperen condicions laborals pre COVID al Pere Virgili

Una sentència ha donat la raó a SATSE Catalunya en una demanda interposada contra l’Hospital Pere Virgili que mantenia una seqüència de treball pels caps de setmana que s’havia instaurat arran de l’emergència sanitària COVID -19.

Amb la decisió judicial, SATSE Catalunya ha aconseguit recuperar les condicions laborals prèvies a la pandèmia pel que fa a la distribució de feina els caps de setmana, per aquelles infermeres que havien estat afectades per aquesta mesura. Abans les infermeres i infermers dels torns de matí i tarda treballaven un de cada tres caps de setmana però degut a l’emergència sanitària es va passar a una freqüència d’un de cada dos.

“La situació excepcional que va portar a canviar la periodicitat de treball els caps de setmana ja no existeix, però l’Hospital continuava exigint aquest sobre esforç als seus professionals” expliquen des de la secció sindical de SATSE a l’Hospital Pere Virgili.

Drets laborals i conciliació

Les delegades de SATSE van esgotar totes les vies de negociació per aconseguir el retorn de les condicions de les infermeres afectades, tal i com s’havia pactat, i davant la falta d’acord i incompliment del pactat per part de l’empresa, després de la publicació al juliol de 2023 de l’Acord del Consell de Ministres declarant la fi de la situació de crisi sanitària, van interposar una denúncia al Tribunal Laboral de Catalunya.

El passat mes de desembre aquest organisme ja va fallar a favor de la petició de SATSE Catalunya,  emetent una recomanació ignorada per l’Hospital. Ara, els jutjats de lo social ratifiquen la opinió del Tribunal Laboral i dictaminen que els professionals d’infermeria afectats han de tornar a la situació prèvia a la pandèmia.

"Som persones, no màquines"

Tot i que la sentència no és ferma i existeix la possibilitat  que l’Hospital interposi un recurs, SATSE entén que “està claríssim que s’estan retallant drets laborals mantenint les condicions introduïdes en un moment de crisi extrema”.

Les delegades de SATSE Pere Virgili expliquen que durant els darrers quatre anys “s’han vist  molt  afectats els drets dels professionals d’infermeria que han vist minvades les seves possibilitats per conciliar la feina amb la seva vida familiar”.

Som persones, no màquines. Hem donat tot en un moment d’extrema necessitat i és vergonyós que se n’aprofitin empitjorant les nostres condicions i sobrecarregant-nos d’aquesta manera” denuncien les delegades.