Laboral

SATSE Catalunya denuncia: “la burocràcia no pot posar barreres als drets laborals”

Des del 30 de juny, aquest permís es d’aplicabilitat a tota la Funció Pública, però a l’Institut Català de la Salut encara no s’està retribuint. El Sindicat d’Infermeria SATSE Catalunya recorda que l’objectiu del permís retribuït és assegurar el dret a la conciliació familiar i respon a una necessitat directa i immediata “que no es pot demorar”.
niños pequeños

SATSE Catalunya ha demanat avui celeritat a l’Institut Català de la Salut (ICS) per a que “solucioni les qüestions burocràtiques” que estan impedint que infermeres, fisioterapeutes i llevadores gaudeixin del nou permís paternal de vuit setmanes retribuït.  La Generalitat ha deixat clar en una nota informativa interna que aquesta llicència és remunerada per a tot el personal de la funció pública des de l’entrada en vigor (el passat 30 de juny ). “A dia d’avui, tot i que la llicència ja es pot sol·licitar, no s’aplica la seva remuneració i les i els professionals veuen afectats els seus drets” expliquen des de SATSE Catalunya.

El Sindicat d’Infermeria està pressionant a la Institució sanitària perquè “un tema burocràtic no pot ser l’excusa per impedir que infermeres, fisioterapeutes i llevadores accedeixin als seus drets laborals”. En aquest sentit SATSE Catalunya recorda que aquest temps respon a una necessitat familiar puntual que no es pot demorar o posposar en el temps, pel que “l’aplicabilitat hauria de gestionar-se ràpidament per tal de que mares i pares tinguin els plens drets a la conciliació que els hi dona la legislació”.

SATSE Catalunya ha recomanat a infermeres, fisioterapeutes i llevadores que estiguin en disposició de demanar aquest permís es posin en contacte amb la seva delegada o delegat. “Els nostres representants donaran suport i faran seguiment dels casos, per reclamar aquestes retribucions de forma retroactiva” expliquen.