Desenvolupament professional

Així serà l'examen EIR 2024

L'examen EIR serà el dissabte, 20 de gener, i les places convocades ascendeixen a 2.108.
Examen EIR

El Ministeri de Sanitat ha fet públiques les instruccions per a les persones que realitzaran les proves EIR 2024. L'examen serà el dissabte, 20 de gener, i les places convocades ascendeixen a 2.108.

El exámen es durà a terme de manera simultània en 28 localitats i en 662 taules d'examen. Els aspirants que es presentaran seran un total de 9.006.

Consistirà en un exercici de 200 preguntes d'elecció múltiple, més 10 de reserva, i tindrà una durada de 4 hores i mitja. Cada resposta vàlida rebrà 3 punts, les incorrectes resten 1 i no es valoren les no contestades.

L'examen començarà a partir de les 15.00 hores (14.00 hores a Canàries), quan les persones responsables de la Mesa realitzin la crida a viva veu i la identificació de les persones convocades, que els indicaran on han d'asseure's.


Sense telèfons

Des de l'entrada fins a la finalització de la recollida dels fulls de respostes, no estarà permès l'ús de telèfons mòbils dins de l'aula d'examen, així com de qualsevol altre dispositiu amb capacitat d'emmagatzematge d'informació o possibilitat de comunicació.

Enguany, la publicació de les preguntes i les imatges es farà el diumenge, 21 de gener.

En concret, i segons el Ministeri de Sanitat, les diferents versions dels quaderns d'examen i imatges es publicaran en el seu web a partir de les 0.00 hores del dia 21 de gener.

Per part seva, la relació provisional de respostes correctes es publicarà abans del 26 de gener de 2024. Podrà presentar-se reclamació a les mateixes de manera electrònica en els tres dies hàbils següents a la seva publicació.


A tenir en compte

En les instruccions per a l'examen EIR 2024 figuren els detalls del desenvolupament de la prova:

  • A partir de les 16.00 hores (15.00 hores a Canàries), es treurà el precinte de les caixes que contenen els quadernets d'examen i les fulles de resposta, i cap aspirant podrà entrar a l'aula.
  • En els primers 60 minuts i últims 30 minuts no es podrà sortir de l'aula.
  • Les sortides posteriors de l'aula seran autoritzades per les persones responsables de la Mesa, per motius d'urgència.
  • En el cas de sortida, l'aspirant serà acompanyat pel personal responsable i haurà de lliurar el quadernet, la fulla de resposta i el document d'Identificació, que recuperarà en tornar a l'aula   i ocupar el seu seient. 
  • De manera ordenada i seguint les instruccions les persones responsables de la Mesa, quan finalitzi la prova, es recollirà el qüestionari d'examen i el full de respostes
  • Les persones responsables segellaran els dos exemplars del full de respostes i li lliuraran la còpia del/la interessat/a.

 

Especialitats


Segons figura en la convocatòria del EIR 2024, les places es distribueixen així:

  • Infermeria Obstètric-Ginecològica (Matrona): 469
  • Infermeria de Salut Mental: 330
  • Infermeria del Treball: 87
  • Infermeria Pediàtrica: 246
  • Infermeria Familiar i Comunitària: 891
  • Infermeria Geriàtrica: 85