Professional

Els estudiants resolen dubtes sobre el seu futur professional en una jornada a SATSE Catalunya

Com arribar a aconseguir feina i com inscriure’s a les borses de treball és, sense cap dubte, el neguit principal dels estudiants del darrer any d’Infermeria i Fisioteràpia. Ho afirma Rosa Prat, la Responsable Autonòmica d’Estudiants i organitzadora de la jornada per estudiants que ha tingut lloc a les instal·lacions de SATSE Catalunya. 

Estudiants d’Infermeria i Fisioteràpia, la gran majoria del darrer curs, han assistit a una xerrada distesa on el principal objectiu era donar resposta a les preguntes que tinguessin sobre el seu futur professional.

“Ja han fet les pràctiques i ara s’enfronten a la seva primera feina. Cal que coneguin bé quins son els diferents proveïdors de salut i quins tipus de contracte els hi poden oferir. El món professional sanitari és apassionant i volem assegurar que hi arriben amb la seguretat que dona tenir un bon coneixement sobre els teus drets laborals” afirma el Secretari d’Acció Sindical, Victor Motos, que també ha participat a la jornada. 


I ara què?


Finalitzar qualsevol estudi significa enfrontar-se a la gran pregunta: “què vull fer ara?”. Estudiar infermeria o fisioteràpia obre les portes a moltes possibilitats a més de posar-se a cercar feina immediatament. Preparar-se per l’examen IIR o esperar a tenir una mica d’experiència laboral? Optar per la via de la investigació? Plantejar-se l’inici d’un doctorat? 


“És un moment difícil però apassionant i per això volem donar tot el suport que puguem. El format de xerrada permet transmetre informació d’interès general, però també donar assessorament més personalitzat i, perquè no?, fins i tot algun consell” afirma Prat. 


SATSE Catalunya realitza periòdicament aquest tipus de trobades i altres iniciatives per donar servei als estudiants. “Per suposat, tot aquell estudiant que necessiti assessorament ens trobarà a les seus de cada província o també pot dirigir-se al delegat del centre on faci les pràctiques” afirma Prat.