Notícies

Laboral

Increment del 2% salarial pels empleats públics, a Catalunya també inclou la concertada

El Govern central ha aprovat l’increment salarial del 2% per cent per a les infermeres i fisioterapeutes de la sanitat pública. L’augment també es traslladarà a la sanitat concertada, gràcies al fet que això es va pactar al III Conveni signat per SATSE Catalunya.

El 25 de juny, el Govern central finalment ha complert el compromís que tenia amb infermeres,  fisioterapeutes i la resta de professionals de la sanitat pública, incrementant els salaris un dos per cent, tal com estava previst.  Aquest augment es cobrarà de manera retroactiva des del gener del 2024 i en funció de l’evolució de la inflació aquest podria pujar mig punt addicional.  
 
A Catalunya, el Govern ja va dictar un Decret Llei (DL 3/2024 del 9 abril) on establia un suplement de crèdit i un crèdit extraordinari als pressupostos de la Generalitat del 2023 prorrogats pel 2024.  Des de SATSE Catalunya “considerem que aquesta normativa habilita per traslladar automàticament l’increment a les nòmines de juliol”. “A banda, també lluitarem i pressionarem perquè es paguin els endarreriments al més aviat possible” afirmen des de SATSE Catalunya. 

També al Conveni SISCAT


El Sindicat d’Infermeria SATSE Catalunya recorda als professionals de la concertada catalana que gràcies a la signatura del III Conveni SISCAT, aquest augment també es veurà traslladat al text normatiu.

“Estem treballant per tal de signar les taules retributives per aconseguir que aquest augment es pugui materialitzar al juliol” explica la responsable del sector SISCAT a SATSE Catalunya, Annabel Torres.