Desenvolupament professional

El 2 de setembre s'obre el termini de sol·licituds per a l'IIR 2025

Les sol·licituds es podran presentar des de les 10.00 hores del 2 de setembre fins a les 17.00 hores del 16 de setembre de 2024. La taxa de drets d'examen per a Infermeria serà de 23,33 euros.
alumnes preparen l'examen EIR IIR

El Sindicat d'Infermeria, SATSE Catalunya informa que s'ha publicat en el BOE de 23 d'agost de 2024 l'Ordre per la qual s'aprova l'oferta de places i la convocatòria de proves selectives per a l'accés l'any 2025 a places de formació sanitària especialitzada.

En aquesta convocatòria, Catalunya oferirà 408 places de formació d'Especialistes Interns Residents per a les Especialitats d'Infermeria (IIR o EIR en les seves sigles en castellà), de les 2.171 que es convoquen en tot l'Estat.


Del total de places convocades per infermeres i infermers, 152 podran ser cobertes en aquesta convocatòria pel torn de persones amb discapacitat. El contingent màxim de places que podrà oferir-se a nacionals de països extracomunitaris que no siguin titulars d'una autorització per a residir a Espanya serà de 22 places del total de les places ofertes.

Sol·licitud


El model de sol·licitud s'emplenarà a través de la Seu Electrònica del Ministeri de Sanitat, tenint cada formulari de sol·licitud un número de referència identificatiu únic, per la qual cosa no seran vàlides les fotocòpies d'aquest. Com a novetat, s'elimina la nota de tall per a totes les titulacions, limitant-se els actes d'eleccions i adjudicació de places als qui obtinguin una puntuació superior a 0.

El Ministeri d'Educació ha publicat un enllaç amb preguntes freqüents sobre la presentació de sol·licituds FSE 2024-25.

Convocatòria

El termini de presentació de sol·licituds començarà a les 10.00 hores del 2 de setembre de 2024 i finalitzarà a les 17.00 hores 16 de setembre de 2024.
En la titulació d'Infermeria el contingent d'estrangers serà de l'1%. Es manté l'obligatorietat d'acreditar un nivell C1 de coneixement de l'espanyol, en el cas d'aspirants procedents de països la llengua materna dels quals no és l'espanyol.

La taxa de drets d'examen per a Infermeria serà de 23,33 euros.


S'elimina la nota de tall i la puntuació mínima per a poder participar en els actes d'elecció i adjudicació de plaça es limitarà a aquells la puntuació final dels quals de l'exercici sigui major que zero, quedant eliminats aquells que en l'examen hagi obtingut una puntuació negativa o igual a zero.
Els llistats al llarg tot el procediment només seran accessibles per a les persones implicades en aquest, prèvia identificació electrònica.
Així mateix, es manté la reserva del 7% de les places per a persones amb discapacitat superior al 33%.


Catalunya


A Catalunya s'ofereix per a la convocatòria 2024-2025 un total de 332 places de Formació Sanitària Especialitzada per a infermeres i infermers, 173 places d'Infermeria Familiar i Comunitària, 61 places d'Infermeria especialista en Salut Mental, 74 places per a l'especialitat d'Infermeria obstètric-ginecològica, 47 places d'Infermeria Pediàtrica, 15 places d'Infermeria del Treball i 38 places d'Infermeria Geriàtrica.