Notícies

Laboral

Oposicions d’estabilització: canviar de Gerència no pot afectar les vacances pactades

Davant de l’alta probabilitat del fet que l’acte de signatura de plaça de les oposicions d’estabilització de la categoria d’infermeria tingui lloc en ple període vacacional, SATSE Catalunya ha requerit a l’Institut Català de la Salut (ICS) que això no tingui repercussió sobre les vacances d’aquells professionals que canviïn de gerència.

“S’han demorat moltíssim els resultats definitius del concurs de mèrits i això ha afectat el moment d’adjudicar les places, però no es pot permetre que els i les professionals es vegin afectats” reclamen des del Sindicat.

“Cal que el centre corporatiu insti a totes les gerències a respectar els períodes vacacionals que aquests professionals tenien programats en els seus centres d’origen” expliquen des de SATSE Catalunya. El Sindicat defensa que és imprescindible protegir el dret a la conciliació de la vida familiar i personal amb la professional, per la qual cosa, el fet de canviar de gerència no “hauria de suposar un daltabaix per la persona i el seu entorn”.

Les oposicions

Després d'un llarg període d'incertesa, el passat 24 de maig es van publicar els resultats definitius corresponents al concurs de mèrits Fase 1 en la categoria d'infermeria. Com en qualsevol oposició això donarà lloc als següents terminis i finalment a l’adjudicació i signatura de places.

Aquesta convocatòria correspon al procés d’estabilització i el que s’espera és que molts professionals romanguin a la plaça que han desenvolupat durant anys, però hi haurà casos en els quals no serà així.

“Algunes persones canviaran de lloc de feina, i per això portaran a terme la seva labor en una altra gerència amb un equip diferent” expliquen des de SATSE Catalunya. Afegeixen que el fet que aquest canvi coincideixi amb l’arribada de l’estiu i el període habitual de descans pot donar lloc a què algunes gerències deneguin o dificultin la consecució d’unes vacances que ja es tenien pactades amb l’anterior gerència.

“Això és una vulneració dels drets dels i les infermeres, ja que, tot i canviar de gerència, es mantenen treballant per la mateixa entitat i no poden veure’s afectats per una demora de la qual no són responsables” afirmen des de SATSE Catalunya.