Laboral

SATSE BSA denúncia que la seva empresa no paga les hores fora de jornada segons Conveni

El conveni SISCAT va millorar el cobrament d'aquestes hores establint que es paguessin sota el concepte de “productivitat”. L'empresa ha decidit pagar les hores que excedeixin les de productivitat a un preu d'hora extra
manos poniendo  una vía

SATSE Badalona Serveis Assistencials ha avisat avui que l'empresa no està pagant correctament les hores que excedeixen a les de productivitat. El Sindicat explica que el Conveni SISCAT estableix una millora del preu de les hores que es realitzen fora de jornada, per a “reconèixer l'esforç d'infermeria atenent a la població i la manca d'infermeres que pateix el sistema”.


“Som un hospital petit, però patim igual que la resta la manca d'Infermeria actual” explica una de les delegades de SATSE en el centre i afegeix que al seu hospital el personal infermer indefinit i suplent “ja estem a jornada completa”.

"S'està menystenint l'esforç i negant la realitat"

Al no tenir més personal, l'empresa sol·licita als professionals que realitzin hores fora de la seva jornada laboral arribant fins i tot, a vegades, a excedir les 150 hores que marca el conveni SISCAT com a hores de productivitat.

Són aquestes hores que sobrepassen les 150 de productivitat que l'empresa està pagant a un preu menor, ja que les considera hores “extra” realitzades de manera “opcional” per part de la professional.


Què marca el Conveni?


La manca de professionals d'infermeria és un problema global i real, i per això els sindicats signants del conveni SISCAT, entre els quals es troba SATSE Catalunya, i les patronals van negociar una millora del preu per hora realitzat fora de jornada.

Les primeres 75 hores de més es paguen a un 130% (és a dir l'hora ordinària més un 30%) i de 76 a 150 hores següents a un 150% (un 50% per sobre de l'ordinària). Aquesta millora és una manera de reconèixer l'esforç que realitza el personal d'infermeria per a poder atendre la població i que l'assistència no es vegi afectada per la manca d'infermeres del sistema.


En el cas del BSA, hi ha personal que per  donar sortida a l'excés de demanda de l'hospital s'ha prestat a superar aquestes 150 hores.

“L'empresa pensa que aquestes hores ja no ha de pagar-les com a productivitat, que no han de recompensar a les infermeres perquè considera que fer aquesta feina era opcional” protesta la delegada.


Des de SATSE recorden que “és gràcies a les nostres companyes que treballen més hores que la resta, que els pacients estan ben atesos i que la resta de companyes podem gaudir dels descansos que ens toquen per llei i conveni” i afegeixen que l'Empresa “menysprea aquest esforç i nega la realitat”.


Sense voluntat negociadora


SATSE BSA s'ha decidit a denunciar públicament la situació ja que en intentar negociar amb l'empresa, aquesta s'ha tancat en banda. “És un problema molt seriós i ens veiem obligades a donar un toc d'alerta, en acostar-se el Nadal” expliquen des del Sindicat.


SATSE BSA també acusa l'empresa de no complir el Conveni a l'hora d'informar els representants dels treballadors sobre les hores de productivitat realitzades. Això s'hauria de fer de manera regular, avisant en arribar a les 100 hores per a poder establir el procés a seguir.

“L'empresa ha incomplert aquesta normativa i ha informat els representants dels treballadors una vegada ja s'han superat les 150 hores” protesten les delegades.