Política sanitària

Comença l’estudi per l’harmonització retributiva entre ICS i SISCAT

Les diferents comissions de treball de la Mesa de l’Harmonització ja estan treballant i la darrera reunió ha estat la de l’òrgan que estudia les retribucions.

Durant la trobada, SATSE Catalunya va aconseguir l’acord de realitzar un estudi comparatiu del preu per hora de cada professional tenint en compte el tram de la seva vida professional.

En aquesta comissió, l’objectiu de SATSE Catalunya és aconseguir una harmonització de preus per hora a l’alça per a les infermeres, llevadores i fisioterapeutes de l’ICS i el SISCAT, que es vagi adaptant al llarg de la seva vida professional.

Durant la trobada, el nostre sindicat va ressaltar la necessitat de considerar els anys de servei i altres factors a l’hora de comparar les retribucions ja que existeixen diferents sistemes retributius i és difícil unificar-los.

Per poder fer aquesta comparació, SATSE Catalunya va proposar establir uns trams (o talls) de temps en la vida professional. Així l’estudi esclarirà el preu per hora que cobren els professionals tenint en compte elements salarials canviants (com poden ser triennis, carrera, etc...) per cada un d’aquests trams. 

Segons els assistents de SATSE Catalunya a la reunió “la intenció és recopilar la informació amb celeritat i tenir llest l’estudi acabat l’estiu”.

La nostra meta

El que vol SATSE Catalunya es que “gràcies en aquest estudi comparatiu es pugui establir un preu per hora en cada tram que permeti harmonitzar a l’alça les retribucions dels professionals de l’ICS i del SISCAT, tenint en compte com canvien durant la vida laboral”.

El Sindicat també apunta que aquest preu hauria de ser “un mínim de referència per a totes les infermeres del sistema sanitari català, que suposi un reconeixement salarial digne per a totes les infermeres, infermers, llevadores i fisioterapeutes de Catalunya”.