SATSE

Reunió a SATSE Barcelona per analitzar els reptes del sector a la província

El Comitè Executiu Provincial de SATSE Barcelona es reuneix periòdicament per abordar els principals temes que afecten les infermeres, llevadores i fisioterapeutes i posar en comú postures i estratègies.
comitè provincial SATSE Barcelona

El Comitè Executiu Provincial de SATSE Barcelona s’ha reunit per abordar els principals temes que afecten les infermeres, llevadores i fisioterapeutes de la província. A la trobada han assistit els delegats responsables de cada sector (ICS, SISCAT i privades) per posar en comú la seva postura i establir línies d’actuació que afrontin els reptes actuals.

"Tenir un consens sobre el que pensa el sindicat i, especialment, sobre l'estratègia a seguir és cabdal", ha destacat Víctor Motos, Secretari Provincial de SATSE Barcelona.

La reclassificació és prioritària

Un dels temes clau de la reunió ha estat la necessitat d’un canvi en la classificació professional per infermers, infermeres, llevadores i fisioterapeutes. SATSE Barcelona treballa per establir línies d’acció tant a nivell de centre com de província, amb l’objectiu de donar visibilitat a la injustícia que comesa amb el col·lectiu.

“Tot i que és una qüestió més global, des de la província es pot fer molt, en especial pel que fa a reivindicar el nostre dret i fer pressió”, ha afirmat Motos.

Augment d’agressions

L’increment de les agressions al personal sanitari ha estat un altre dels punts centrals del debat. Tot i que el Sindicat encara no hi ha elaborat un recompte de dades de tot el primer trimestre, la conflictivitat als centres sanitaris de Barcelona i el Barcelonès és evident. Casos com els incidents recents al CAP La Mina o al CUAP Castelldefels han estat més mediàtics, però són només una petita mostra d’una problemàtica molt més àmplia.

SATSE Barcelona ha aconseguit que diversos centres d’atenció primària de l’ICS incorporin vigilants de seguretat, i insisteix en la necessitat d’ampliar aquesta mesura allà on sigui necessària “independentment de la titularitat del centre”. El Secretari Provincial també recorda que iniciatives com ara contractar vigilants o instal·lar botons del pànic, poden “ajudar a minvar el problema però cal buscar estratègies que tinguin en compte tots els factors del problema”.

Així, el Sindicat vol mesures físiques (com poden ser les esmentades), però també plans de conscienciació dels usuaris i protecció jurídica dels professionals (com pot ser l’anonimització de les denúncies). “És important també que agredir a un professional sanitari tingui conseqüències i els violents ho sàpiguen” afirma Motos.