Laboral
SATSE Catalunya: "El botó del pànic no és la panacea, cal un abordatge multifactorial"
09.07.24 | Catalunya
"Tot avanç és benvingut, però entenem que el botó del pànic té les seves limitacions, per exemple, el temps de resposta" va afirmar Motos. L'infermer feia referència a les reiterades peticions de SATSE Catalunya d'instal·lar aquest tipus de dispositius i de millorar el seu funcionament als llocs on ja està en ús.
Al pressionar l'artefacte s'emet un avís al personal de seguretat privada, que han d'acudir i alertar a les autoritats. Hospitals grans a Catalunya poden arribar a comptar amb dos vigilants de seguretat, el que fa més que probable que triguin una bona estona en arribar al lloc de l'incident.
"Les situacions de violència poden augmentar molt ràpidament, la qual cosa suposa que el sanitari està en perill i sol" expliquen des de SATSE Catalunya.
Intervenció de Victor Motos al programa TV Feta a mida de la XTVL
Altres millores
Segons el Sindicat SATSE Catalunya cal treballar en molts aspectes i, especialment, en la prevenció (evitant que passin les agressions) i en la protecció del professional després de l'agressió. "Una de les raons per les quals es donen aquest tipus d'incidents és per la sensació d'impunitat dels violents" expliquen des de SATSE Catalunya i afirmen que és una percepció que creix pel baix percentatge de denúncies que tramiten els sanitaris.
Molts professionals tenen por a denunciar perquè ho han de fer "a cara descoberta" i amb les seves dades personals. "Hi ha por a les represàlies i és freqüent no continuar amb el procés perquè el sanitari se sent sol o sola davant de l'amenaça" expliquen des de SATSE Catalunya. "Saber que s'enfrontaran una denúncia tindria un efecte dissuasiu entre les persones violentes" expliquen des del Sindicat.
S'han fet ressó d'aquesta notícia:
Un exemple de botó del pànic...
Pulsador situat al costat de la taula
Pulsador per desactivar prop de terra
Llums indicadores del lloc on s'ha fet l'avís
Et pot interessar
25.06.24 | Catalunya