Laboral

Èxit de SATSE Catalunya en les eleccions de l'Hospital Transfronterer de la Cerdanya 

El Sindicat d'Infermeria, SATSE Catalunya, ha obtingut excel·lents resultats en les recents eleccions a l'Hospital Transfronterer de la Cerdanya, que van tenir a finals del passat mes d'octubre.

L'equip de SATSE a l'Hospital Transfronterer

 Amb 270 treballadors i un total de 13 membres de comitè, SATSE ha aconseguit una victòria significativa. Els resultats de les eleccions mostren una majoria contundent per part de SATSE, amb un total de 6 membres .

L'Hospital de la Cerdanya, es troba davant de reptes significatius, que posen de manifest la necessitat de resoldre qüestions relacionades amb els drets i beneficis dels treballadors. 

SATSE Catalunya treballa en benefici d’infermeres i tots els treballadors de l'hospital

La delegada de SATSE Catalunya a l'Hospital de la Cerdanya, Roser Bel, ha destaca les preocupacions sobre la seguretat, especialment durant les hores nocturnes. “Malgrat no haver-hi problemes de violència comparables als de les grans ciutats, ens trobem amb certa inseguretat a les nits” afirma i es destaca la importància de garantir un entorn segur per als pacients i treballadors. 

Conveni únic 

Amb un enfocament singular, l'Hospital de la Cerdanya és transfronterer, amb finançament tant de França, Catalunya i fons europeus. Els treballadors provenen d’ambdós països i alguns dels francesos depenen contractualment de l’Hospital de Perpignan. La majoria de professionals, però, es regeixen per les condicions laborals establertes al Conveni SISCAT. Això significa que hi conviuen dos sistemes contractuals amb diferències notables en termes de contractes, salaris i avantatges socials.. SATSE Catalunya defensa la necessitat de negociar un conveni únic que estableixi unes condicions homogènies per a tots els professionals que presten els seus serveis a l’Hospital transfronterer.   

Roser Bel, delegada de l'Hospital de la Cerdanya, destaca: "anem poc a poc per a que tot sigui més agradable i la gent estigui a gust a la feina". A més, reafirma el compromís de SATSE Catalunya per treballar en benefici d’infermeres i tots els treballadors de l'hospital.