Notícies

Laboral

SATSE Barcelona denúncia: "La manca de comunicació de CIS Cotxeres posa en risc els drets dels treballadores i treballadors"

El Sindicat ha presentat una denúncia referida al Centre CIS Cotxeres per desatendre l’obligació de mantenir un diàleg efectiu amb els representants dels treballadors. L’Organització explica que l’actitud del centre impedeix el bon desenvolupament de les activitats sindicals i la protecció dels professionals.

El Sindicat d'Infermeria SATSE ha presentat una denúncia formal davant la Inspecció de Treball i la Seguretat Social contra CIS Cotxeres, per la seva persistent falta de comunicació i resposta a les consultes i peticions efectuades per la secció sindical, provocant un bloqueig en el desenvolupament de la seva feina.

“Cal tenir en compte que ignorant als representants dels treballadors, afecta directament als professionals ja que es crea una gran inseguretat i desinformació sobre les seves condicions laborals” afirmen des de SATSE CIS Cotxeres. 


Des de SATSE s'ha intentat, en nombroses ocasions, establir un diàleg efectiu amb l'empresa per abordar assumptes crucials relacionats amb els drets laborals dels treballadors i l'eficiència de l'activitat sindical. Malgrat aquests intents, la direcció del centre ha demostrat una reiterada manca de resposta o bé ha proporcionat respostes amb mesos de retard, impedint així el bon desenvolupament de les activitats sindicals i la protecció dels drets dels treballadors i treballadores.

Infracció greu


Aquesta situació constitueix una infracció greu segons el Reial Decret-Llei 5/2000, de 4 d'agost, sobre Infraccions i Sancions de l'Ordre Social. En concret, la normativa assenyala com a infraccions molt greus la transgressió dels drets d'informació, audiència i consulta dels representants dels treballadors, així com els drets dels delegats sindicals.


Entre les nombroses comunicacions sense resposta es troben sol·licituds de traspàs d'hores de reunió, revisions de la normativa de vacances, així com consultes sobre abonaments i canvis de torn per conciliació familiar. Aquesta manca de resposta ha forçat, en alguns casos, els treballadors a prendre mesures dràstiques com la sol·licitud d'excedències.


És per aquesta raó que SATSE ha sol·licitat a la Inspecció de Treball que adopti les mesures necessàries per corregir aquesta situació i que s'imposin les sancions pertinents segons la legislació vigent.