Notícies

Laboral

SATSE denuncia la demora en el pagament de les retribucions pendents del III Acord de l’ICS

A la darrera reunió de la Mesa Sectorial, el Sindicat d’Infermeria SATSE Catalunya ha exigit, una vegada més, que l’Institut Català de la Salut (ICS) implementi i faci efectives les retribucions pendents derivades del III Acord.

“Ja fa massa temps que estem pendents d’implementar aquests pagaments” denuncien els representants de SATSE i recorden que les infermeres i altres professionals continuen sense veure reflectits en la seva nòmina els complements i endarreriments que corresponen. "No és acceptable que els professionals de la salut hagin d'esperar tant per rebre una retribució que ja els pertoca", afirma el sindicat, reiterant la seva demanda per fer-los efectius.


Docència i dedicació especial


Durant la reunió, l’ICS va informar que a la nòmina del mes d'octubre s'abonaria el complement de docència per a les llevadores hospitalàries i el complement de dedicació especial per a professionals d'infermeria. Tot i això, SATSE recorda que encara queden altres conceptes pendents que afecten el col·lectiu.

Altres reivindicacions


D’altra banda el sindicat va reclamar altres punts durant la reunió, com son l’agilitat en la resolució d’al·legacions i recursos pendents de les DPO del 2023, la necessitat d’un criteri homogeni en l’aplicació de la normativa de permisos a través d’una Instrucció, la no reducció de les hores de formació dels professionals que redueixen la seva jornada o la necessitat que l’ICS compleixi la normativa del permís retributiu de 8 setmanes. 


Durant la reunió l’ICS també ha presentat un calendari previsible dels propers terminis dels processos d’oposicions d’estabilització.