Notes de premsa

Política sanitària

“Els sanitaris necessiten protecció real, no debats estèrils”

El Congrés rebutja la proposició de llei per a millorar la protecció dels sanitaris davant les agressions i SATSE Catalunya exigeix que es deixi de polititzar la seguretat d'infermeres, infermers i fisioterapeutes.
Lleó de la porta del Congrés de Diputats a Madrid

El Ple del Congrés dels Diputats ha rebutjat la tramitació de la proposició de llei per millorar la protecció dels sanitaris davant les agressions.  SATSE Catalunya ha fet públic el seu posicionament, manifesta la seva indignació per aquesta decisió i insta els partits polítics a deixar de posar els interessos partidistes per davant de la seguretat dels sanitaris i la qualitat assistencial.

SATSE Catalunya lamenta profundament que la iniciativa legislativa no hagi estat admesa a tràmit. El sindicat considera que l'oportunitat de debatre i millorar el text ha estat desaprofitada per disputes polítiques, en lloc de centrar-se en l’urgent necessitat de garantir un entorn segur per als sanitaris.

Protegir sense excusa les competències autonòmiques

El sindicat critica que alguns grups polítics hagin votat en contra amb l'argument de preservar les competències autonòmiques o per considerar que la llei no era suficientment ambiciosa. SATSE Catalunya defensa que la tramitació hauria permès adaptar el text i incloure mesures que conciliïn la protecció dels professionals amb el respecte a les competències de cada comunitat.

Com ja va defensar amb la Llei de Ràtios,SATSE Catalunya recorda que “portar la iniciativa al Congrés no hauria d’implicar una acceptació total del text, sinó que permetria introduir modificacions que reforcessin la protecció dels sanitaris sense vulnerar competències autonòmiques”.

 

Una resposta multifactorial per evitar agressions

El sindicat SATSE Catalunya insisteix en la necessitat d’un enfocament integral per reduir les agressions als sanitaris. Això inclou més finançament per millorar les condicions assistencials, reduir llistes d’espera i augmentar les plantilles, així com campanyes de sensibilització i millora de la comunicació amb els usuaris.

També reivindica que excelents iniciatives com ara l’Observatori per a Situacions de Violència en l’Àmbit Sanitari de Catalunya (OSVASC) tinguin continuïtat i la seva feina no es vegi afectada cada cop que hi ha canvis polítics.

Més enllà de les paraules: accions concretes

SATSE Catalunya subratlla que tots els partits van començar les seves intervencions reconeixent la tasca fonamental dels professionals sanitaris i reclama que aquestes paraules no s’han traduït en mesures efectives. "Els sanitaris no necessiten homenatges ni discursos buits, sinó solucions reals que ens protegeixin davant les agressions", afirma el sindicat.

SATSE Catalunya exigeix a tots partits polítics que deixin d’utilitzar els professionals de la salut com a eina de confrontació i que treballin conjuntament per posar fi a un problema que afecta tant als sanitaris com als pacients. "És urgent i ens afecta a tots", conclou el sindicat.