Profesional

SATSE Catalunya arriba a un pacte de conciliació amb la Fundació Hospital Esperit Sant

El Sindicat havia denunciat l’incompliment de l’Acord de sortida de vaga per part de l’empresa, i en l’acte previ al judici, SATSE ha pogut arribar a un compromís. La Fundació accepta consolidar els processos de contractació, incorporar una plaça de reforç a cada torn i realitzar un seguiment mensual de la dotació d’infermeres i TCAI als serveis d’urgències.

El Sindicat d’Infermeria SATSE de l'Hospital Fundació Esperit Sant (FHES) ha arribat a un pacte amb l’empresa durant l’acte de conciliació prèvia al judici.

L’Organització havia denunciat a la Fundació pels greus incompliments del pacte de sortida de vaga acordat el 21 de juliol de l'any passat entre l'empresa i el Comitè de vaga.  Ara l’empresa s’ha compromès a portar a terme diferents accions que donin compliment als acords de vaga. 


Mancances


Durant el darrers tres anys, SATSE ha recopilat dades de forma periòdica sobre les cobertures a les que estava obligada l’empresa. Així, ha demostrat que la Fundació estava incomplint el Pacte, especialment pel que fa a les dotacions del servei d’urgències. El pacte també incloïa l'increment d'un reforç a cada torn, un compromís que no s'ha materialitzat.

"Lluitem pel compliment d'un compromís que l'empresa tenia, no només amb els treballadors i les treballadores , sinó també amb la població que atenem", ha declarat Daniel Moreno, delegat de SATSE. 


Conciliació


Gràcies a la demanda presentada pel Sindicat SATSE, s’ha arribat a un acte de conciliació on hi ha hagut una entesa amb tres punts que s’hauran de complir: 

  1. Consolidació del processos de contractació
  2. Incorporació a la convocatòria del quart trimestre de 2024  d’una plaça de reforç a cada torn 
  3. Seguiment mensual de les dotacions d’infermeres i TCAI del servei d'urgències  per donar compliment als acords de sortida de vaga.

El Sindicat argumenta que els incompliments “afectaven a la qualitat de les cures i a la seguretat dels professionals i els usuaris del nostre centre”. A més, assegura que amb les mesures pactades hi haurà un "reforç  de personal que permetrà oferir una atenció de qualitat a la nostra població de referència i minimitzar les incidències per manques de personal imprevistes”.  

Des de SATSE FHES afirmen que: “la lluita i perseverança  de la nostra secció sindical sembla ben encaminada i hem aconseguit reactivar uns acords que continuem considerant molt positius”.