Noticias

Politica sanitaria

Les infermeres i fisioterapeutes del SISCAT rebran aquest juliol el 2% d’increment salarial

L’augment signat és una transposició de la millora als professionals de la pública i que SATSE va assegurar que també s’apliqués al SISCAT amb la signatura del III Conveni. Aquesta pujada culmina l’increment pactat de 2400 € al salari base en dos anys.

Ahir, patronal i sindicats van signar les taules salarials del III Conveni SISCAT amb l’increment salarial del 2%, que s’aplicarà a la nòmina del mes de juliol d’infermeres, llevadores i fisioterapeutes.

Aquest increment completa la millora que SATSE Catalunya va negociar al III Conveni del SISCAT i que suposa un increment anual total del 18,08% respecte a fa dos anys.


En 2022 els professionals del grup 2 cobraven 31.374, 14 €, mentre que ara en rebran 37.046, 43€. En el cas de les llevadores el seu salari s’ha incrementat de 32.597, 69€ als 38.338,14€ que ingressaran aquest any. La millora es començarà a aplicar aquest mes de juliol però cal recordar que l’increment és retroactiu des del gener d’aquest any i que els endarreriments s’hauran de pagar per complet (com a màxim) fins al 30 de setembre. 


Millora per tot el sector 


En aquest sentit, SATSE Catalunya recorda que al Conveni “es va pactar una millora que emmiralla el que estableix el Govern central pels sanitaris públics”, és a dir, que encara quedarà pendent una revaluació que dependrà de l’IPC harmonitzat dels anys 2022, 2023 i 2024. Així, podria pujar un 0’5%  més addicional i consolidable a finals d’any.