Hemeroteca

Amb motiu del Dia Internacional de la llevadora

SATSE Catalunya oferirà diversos tallers per dones impartits per llevadores

El 5 de maig, en la seu barcelonina del Sindicat, s'oferirà un taller sobre menopausa i un altre que se centrarà en el pla de part

El 5 de Maig és el dia en el que es commemora la important feina que fan les llevadores en l'atenció a la salut sexual i reproductiva de les dones i la promoció de la salut matern-infantil. SATSE Catalunya pretén donar a conèixer les funcions que exerceixen les llevadores, des de l'assistència al part i la cura de la salut de la dona en l'embaràs i postpart, fins a la prevenció i el tractament de malalties de transmissió sexual i l'educació en salut sexual i reproductiva.

Per això ha programat una jornada de portes obertes en la qual oferirà dos tallers gratuïts per a totes les dones que desitgin informar-se de la mà d'un professional expert, la llevadora.

10.00 – Taller “Menopausa: consells perquè aconseguim una menopausa saludable": El climateri i la menopausa són una etapa natural en la vida de les dones que comporta canvis físics i emocionals. Aquests poden arribar a ser difícils d'afrontar per la qual cosa és important conèixer com cuidar el nostre cos, ment i emocions. La llevadora és el professional indicat per a guiar a la dona en aquesta fase i promoure que la viva de manera plena i saludable.

11.30 – Taller “El pla de naixement: una eina per a expressar les expectatives del part”: El pla de naixement permet a les dones comunicar les seves preferències i necessitats durant el part a l'equip que l'atendrà. En aquesta sessió, s'aconsellarà sobre com crear un pla personalitzat i efectiu que reflecteixi bé les expectatives sobre el part. S'abordaran temes importants: des dels tipus de part, l'alleujament del dolor, el paper de la parella o com prendre decisions informades si sorgeixen complicacions.

Totes dues formacions tindran lloc en la seu de SATSE Catalunya (Ausiàs Marc 124, baixos) i estaran impartides  per la Dra. Margarita García de Vicuña, llevadora i doctora en ciències de la salut.

No cal inscripció prèvia

matrona y embarazado sonriendo