Politica sanitaria

SATSE Can Ruti denuncia que les retallades de personal impedeixen l’obertura de nous quiròfans i ampliacions

L’Organització explica que l’ampliació del servei d’endoscòpies tampoc es podrà utilitzar per manca de plantilla. El Sindicat alerta que les llistes d’espera es veuran greument afectades i apunta que “no es pot oblidar que les infraestructures no serveixen de res si no hi ha professionals”.

SATSE Can Ruti ha denunciat avui que diverses ampliacions i nous equipaments sense estrenar a l’Hospital Germans Trias i Pujol no podran ser oberts per manca de personal suficient.

La raó és la tisorada a la partida de personal realitzada per l'administració del centre a petició de l’Institut Català de la Salut (ICS).

“Un exemple més de que la desinversió en professionals sanitaris afecta directament a l’usuari, ja que mantenir aquests espais tancats redundarà directament en les llistes d’espera” argumenten des del Sindicat. 


L’Hospital Germans Trias i Pujol ha ampliat infraestructures d’alta resolució como DIBAS, endoscòpies... “Aquests espais son vitals per poder fer front a les  proves programades d'usuaris que porten mesos pendents de resoldre el seu problema de salut.

Ara tenim la infraestructura, però no serveix de res si no tenim infermeres, infermers i tots els altres professionals sanitaris per poder posar-los en marxa ” denuncia SATSE Can Ruti.


Els grans hospitals afectats


Un altre gran centre sanitari afectat per la reducció pressupostària en la partida de personal ha estat l’Hospital de la Vall d’Hebron on els delegats de SATSE denunciaven fa setmanes que les retallades redundarien en una major tensió del personal i en un augment de les llistes d’espera. 


“No podem oblidar el volum d’usuaris que atenen aquests grans hospitals. Sembla mentida que s’hagi de recordar que per donar atenció sanitària calen professionals sanitaris” sentencien des de SATSE.