Desenvolupament professional

Publicades les notes provisionales del EIR

El 92 per cent dels aspirants d'Infermeria han superat la nota de tall del EIR 2024.
Examen EIR

 Després d'haver publicat el passat dia 6 de febrer les respostes definitives de l'examen  EIR 2024, en les quals la Comissió Qualificadora va desestimar finalment un total de cinc preguntes, el Ministeri de Sanitat ha publicat les notes provisionals de les proves per a l'accés a les places de Formació Sanitària Especialitzada, entre elles el EIR. Aquests resultats són provisionals ja que Sanitat també ha obert el termini de reclamacions dels exàmens.

El passat 20 de gener 6.855 persones es van presentar a les proves EIR. D'elles han superat la nota de tall 6.288, el  89% de les quals han estat dones.


Reclamacions 


S'ha establert un termini de quatre dies hàbils per a presentar reclamació, entre les 9.00 del 8 de febrer i les 17.00  del 13 de febrer de 2024, amb la finalitat d'esmenar  els defectes que motiven la reclamació, realitzant les al·legacions i aportant, si és el cas, la documentació preceptiva.

En els documents facilitats pel departament als candidats pot comprovar-se la nota de tall de les diferents especialitats, que en el cas del EIR ha quedat en 60, set punts menys que en 2023. També poden trobar-se els models de reclamació i els factors de correcció. 


Reclamació en línia


Totes les persones que disposin de certificat digital o sistema de signatura electrònica (cl@ve) hauran de presentar les reclamacions en suport electrònic. 

En l'apartat de “Convocatòria Actual”, trobaran una opció de menú denominada “Presentació d'Esmenes”, en la qual hauran de realitzar els següents passos:

  • Pas 1: empleni el formulari i guardi el mateix.
  • Pas 2: afegeixi documentació adjunta, preceptiva per a esmenar.
  • Pas 3: registri l'esmena.

Per a ampliar la informació, recomanem que es consulti el "manual d'ajuda" disponible en la pàgina web.


Reclamació presencial 


Aquells que no disposin d'identificació electrònica, han de presentar les reclamacions en les oficines d'assistència en matèria de registres, en les Delegacions o Subdelegacions de Govern i en les representacions diplomàtiques o oficines consulars d'Espanya a l'estranger.

Si la correcció d'errors fa referència a dades personals, és necessària la utilització d'un altre model de reclamació publicat en la pàgina web del Ministeri  de Sanitat. Posteriorment, s'hauran de presentar en les mateixes oficines esmentades anteriorment.


Factors de correcció 


Segons el publicat pel Ministeri de Sanitat, en el cas del EIR, la mitjana del 10% millors puntuacions de l'exercici és de 241,3. El factor de correcció examen 0,37297969332.  La mitjana del 10% de les millors puntuacions de mèrits acadèmics se situa en un 8,75859 i el factor de correcció baremo és de 1,14173628403.

Les deu aspirants amb millors resultats en l'examen EIR pertanyen a les següents universitats (ordenades de major nota a menor): Universitat de Salamanca, Universitat Autònoma de Madrid, Universitat d'Alcalá de Henares, Universitat de Múrcia, Universitat de Cantàbria, Universitat de València, Universitat de Sevilla, Universitat Rei Joan Carles, Universitat Rei Joan Carles, Universitat. de Saragossa.


Places


L'oferta de places en Infermeria ascendeix a 2.108 places, un 7% més que en la convocatòria del passat any. L'especialitat d'Infermeria amb major oferta de places és Infermeria Familiar i Comunitària amb 891 places. 


Dades generals


Segons la nota publicada pel Ministeri, el 92% de les persones que es van presentar a les proves d'accés a la Formació Sanitària Especialitzada han superat la nota de tall de la convocatòria. Són 23.437 persones les que optaran a les 11.607 places convocades, un 5% de places més que l'any passat.

Les proves es van desenvolupar en 28 localitats, almenys una per comunitat autònoma.

Els aprovats són el 95% en Biologia; 92% en Medicina, Infermeria i Farmàcia; el 90% en Psicologia; i el 85% en Química i en Física.