Desenvolupament professional

L'elecció de places EIR començarà l'1 d'abril

El Ministeri de Sanitat ja ha confirmat les dates per a l'elecció de destí de les places EIR i el procediment per a fer-ho.

L'elecció  electrònica de plaça per als aspirants que van aprovar l'examen EIR s'iniciarà l'1  d'abril a les 10.00 del matí, segons ha comunicat el Ministeri de Sanitat.

El passat 20 de gener 6.855 persones es van presentar a les proves EIR, de les quals van superar la nota de tall 6.288. El percentatge d'aprovats en Infermeria es va situar en el 92% dels candidats presentats. 

L'adjudicació es realitzarà a partir del dia 4 d'abril i, en el cas dels aspirants EIR, tindran lloc tres sessions diàries d'adjudicació. En cadascuna d'elles estan convocats 300 aspirants, la qual cosa suposa 100 persones menys respecte a la convocatòria de l'any passat.

Com triar la teva plaça

Els aspirants presentaran la seva sol·licitud electrònica de plaça en la pàgina web del Ministeri de Sanitat. Han de seleccionar les places ofertes per ordre de preferència. Es tindrà en compte l'última sol·licitud tramitada en termini, entenent-se que l'aspirant renuncia a l'adjudicació si no es presenta sol·licitud en el termini assenyalat (tret que aquest hagi formulat i signat l'opció de retardar l'elecció de la mateixa).

 

L'elecció de plaça ha de fer-se obligatòriament per algun dels següents mitjans electrònics:

  • Amb caràcter general, certificat electrònic reconegut de persona física o mitjà equivalent (Cl@ve Permanent)
  • Excepte excepcions (veure Resolució) s'admeten aquests sistemes de signatura: AutoFirm@ y Cl@veFirma.

El Ministeri de Sanitat publicarà en la seva pàgina web diversos vídeos d'ajuda per a l'elecció de plaça, així com un document amb preguntes freqüents.

A més, les persones aspirants disposaran de suport tècnic de dilluns a diumenge, entre les 8.00 i les 22.00 hores, a través de 'cau-servicios@sanidad.gob.es'.

També s'ha habilitat un assistent virtual (bot) per a la resolució de dubtes.

Finalitzats els actes d'adjudicació la DGOP dictarà resolució aprovant les relacions definitives de persones adjudicatàries de plaça. Aquesta comunicació es publicarà en la pàgina web del Ministeri de Sanitat comunicant-les al mateix temps a les unitats docents respectives.

Quines probabilitats tinc d'obtenir la plaça que vull?


Des del Ministeri de Sanitat s'ha informat que els aspirants disposaran de l'aplicació 'Simule', que permet als sol·licitants que així ho desitgin disposar d'informació sobre les probabilitats d'obtenir una determinada plaça d'acord amb les prioritats que han formulat els aspirants que li precedeixen en número d'ordre.

Segons assenyalen, es realitzaran quatre simulacions diàries de la plaça que se li adjudicaria d'acord amb la seva sol·licitud tramitada i les sol·licituds tramitades dels aspirants que li precedeixen, a partir de les 8.00, 12.00, 16.00 i 20.00 hores.

Incorporació

 
La incorporació a aquestes places està prevista per als dies 6 i 7 de maig. El dia 7 serà pautat com a oficial perquè tots els EIR iniciïn la seva formació.

Els aspirants han de contactar l'endemà de l'adjudicació amb la seva Comissió de Docència per a programar l'examen mèdic previ a la seva incorporació.