Hemeroteca

La Mesa Estatal de la Professió Infermera denuncia les irregularitats de la prova objectiva d'Infermeria Geriàtrica

El Consell General d'Infermeria i el Sindicat d'Infermeria han sol·licitat als Ministeris de Sanitat i Educació una solució immediata i satisfactòria a la injusta situació en la qual s'han vist immersos els professionals que aquest cap de setmana es van enfrontar a la prova. En aquests dies s'han rebut 2.327 queixes i reclamacions d'infermers que es van examinar i se senten enganyats amb els continguts d'una avaluació que excedeix del contingut del programa formatiu de l'especialitat.

La Mesa Estatal de la Professió Infermera, composta pel Sindicat d'Infermeria, SATSE, i el Consell General d'Infermeria han denunciat davant les autoritats competents que els continguts de la Prova d'Accés extraordinari a l'especialitat d'infermeria geriàtrica excedien àmpliament el contingut del programa formatiu corresponent a aquesta especialitat. Una situació tremendament injusta per als professionals que es van enfrontar a aquesta prova i que portaven mesos preparant uns continguts oficials als quals, finalment, aquest examen no es va adequar.

Victor Aznar, president del Sindicat d'Infermeria, i Máximo González Jurado, president del Consell General d'Infermeria, han remès una carta conjunta a les direccions generals d'Ordenació Professional del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat; i de Política Universitària del Ministeri d'Educació. En aquesta missiva se'ls informa que l'examen realitzat aquest cap de setmana excedeix amb escreix el contingut del programa formatiu de l'especialitat i li sol·liciten una formula que doni resposta satisfactòria i eficaç a la injusta situació en la qual s'han vist immersos els professionals que aquest cap de setmana es van enfrontar a la prova.

La mesa Estatal de la professió Infermera ha destacat que no escatimarà en esforços a l'hora de realitzar totes les accions judicials, mediàtiques i polítiques que siguin necessàries per garantir els drets dels professionals afectats i la dignitat de la infermeria.

El Consell General d'Infermeria i el Sindicat d'Infermeria SATSE també ha creat d'urgència una Comissió d'Investigació amb motiu de l’enorme quantitat de queixes i reclamacions d'infermers – fins al moment 2.327 –  respecte de la prova objectiva d'accés extraordinari a l'especialitat d'infermeria geriàtrica que van realitzar aquest cap de setmana passat.

Aquesta Comissió, que està formada per experts en geriatria i juristes especialitzats en dret sanitari i administratiu, analitzarà a fons el contingut general de la prova, així com les nombroses evidències que aporten els testimoniatges dels professionals que es van enfrontar a la prova. Així mateix, constataran qui han estat els responsables de l'elaboració i selecció de les preguntes, ja que fins al moment es desconeix la seva identitat i els seus perfils professionals i acadèmics.

Cap recordar que els infermers que van tenir accés a aquesta prova d'accés a geriatria eren tots professionals amb dilatada solvència, que ja comptaven amb més de quatre anys d'experiència en assistència geriàtrica així com formació continuada cursada i fins i tot investigació científica en la matèria. És per això que la situació en la qual s'han vist immersos resulta encara més injusta, si cap.
Finalment, la Mesa Estatal de la Professió Infermera, a petició dels professionals afectats, ha posat a la disposició de tots els interessats un model de carta de queixa sobre el contingut general de la prova, perquè es dirigeixin al Ministeri d'Educació manifestant la seva queixa per les raons exposades.

primaria (4)