Hemeroteca

Insuficient augment d'infermeria a les mesures urgents del Pla de Millora per l'Accessibilitat del sistema

 El Sindicat d’Infermeria critica que les mesures urgents del Pla de millora d'accessibilitat només incorporarà 100 nous professionals infermers.  D’altra banda, exigirà que es detallin les tasques dels nous perfils professionals que pretén implantar la Conselleria, per tal d’assegurar que no s’envaeixi cap competència sanitària

El Sindicat d’Infermeria SATSE Catalunya ha volgut alertar avui sobre les mesures urgents anunciades dins del Pla de millora per l’accessibilitat al sistema sanitari, en les que s’ha parlat de la incorporació de tant sols 100 infermeres a l’atenció primària de tota Catalunya. “És un augment irrisori i clarament insuficient” asseguren les infermeres i veuen preocupant que les mesures d’emergència del Pla d’Accessibilitat tant sols plantegin aquest petitíssim augment quan “fins hi tot el Conseller Balcells ha reconegut l’enorme falta que fan aquests professionals al sistema”.

SATSE recorda que “som part d’un equip multidisciplinar i treballem en coordinació, cadascú amb les seves tasques i competències” pel que veu positiu i necessari que hi hagi una actualització de tot el personal que dona servei a l’usuari. Tot i així recorda que “el personal sanitari és la raó de ser d’un servei de salut, pel que tenir suficients infermeres per atendre al pacient és la única manera de millorar l’accessibilitat”.

Estudis i condicions de feina

SATSE Catalunya explica que les millores “no poden plantejar-se com pedaços que tapin forats”, sinó que és necessari tenir una visió amplia que solucioni el problema de la manca d’infermeres al sistema. El Sindicat d’Infermeria demana ampliar i facilitar els estudis d’infermeria i fisioteràpia a Catalunya, a més de millorar les condicions laborals que s’ofereixen als centres sanitaris catalans. “Cal un pla seriós amb unes metes immediates, a curt i llarg termini, per a donar suport a aquells joves que volen iniciar-se en el camí de la infermeria i que en aquest hi vegin un bon futur laboral” expliquen. “A banda cal evitar l’emigració i l’abandonament dels i les infermeres que ja tenim formades” asseguren des de SATSE.

Nous perfils professionals

D’altra banda, el Sindicat d’Infermeria SATSE Catalunya avisa que exigirà tenir coneixement de les tasques assignades a nous perfils no sanitaris que es volen implantar des de la Conselleria. “És primordial que aquests suposin una descàrrega dels elements burocràtics però que hi hagi un marc competencial per a que no facin cap tasca sanitària” defensen des del Sindicat. 

primaria mani raul