Permisos electorals

Votar a les eleccions sindicals és el teu dret com a professional de l’ICS. Els professionals tenen dret a demanar permís retribuït i no recuperables per poder exercir el dret al vot, que dependran de la ubicació de la mesa electoral i de la jornada que facin. 

 NORMATIVA

És important que coneguis el temps que pots demanar i no deixis passar el moment de decidir sobre quines persones et representaran els propers quatre anys.

Permís per votar de...

 • MÀXIM DE MITJA HORA si la mesa on has de votaestà al mateix centre on prestes els teus serveis
 • MÀXIM DE DUES HORES si la mesa on has de votar està en un centre diferent d’on prestes els teus serveis però està a la mateixa localitat
 • MÀXIM DE QUATRE HORES si la mesa on has de votar està fora de la localitat on prestes els teus serveis i fas jornada ordinària
 • FINS A DUES HORES si la mesa on has de votar està fora de la localitat on prestes els teus serveis i la teva jornada és inferior a l’ordinària

El personal que ocupa plaça no homologada disposarà del permís corresponent en el període de la seva jornada corresponent a l’atenció domiciliària.

Què més has de tenir en compte?

 • Si la teva jornada NO coincideix total o parcialment amb l’horari de votació no tindràs dret al permís
 • Recorda demanar el justificant, te’l podran exigir en els casos que la mesa de votació estigui fora del teu centre
 • El teu vot és lliure, secret, personal i directe i es dipositarà en urnes tancades.
 • La votació se celebrarà el dia assenyalat, instal·lant-se meses de votació en la majoria dels centres de treball.

Per poder votar has d’estar al cens electoral. Si no ho estàs, o hi ha algun error en les teves dades, comunica immediatament el fet a la Mesa electoral i parla amb el teu delegat o interventor de SATSE perquè resolguin la incidència.

Si ratlles o esmenes la papereta electoral el teu vot serà considerat nul.

IMPORTANT! Si el dia de la votació estàs treballant, encara que t’hagin contractat aquest mateix dia, podràs exercir el teu dret al vot, per la qual cosa si no apareixes en el cens, pregunta al teu delegat SATSE Catalunya perquè t’indiqui on has de recollirel teu certificat.

El teu referent
El delegat sindical de SATSE, així com els interventors el dia de les eleccions, són els teus referents i els qui poden ajudar-te si en el moment de la votació es produeix en la teva mesa electoral alguna irregularitat o si tens algun dubte a l’hora de votar.

Si vols votar per correu
Pots votar per correu i exercir el teu dret al vot si el dia de la votació no pots acudir a la teva mesa electoral. Demana informació sobre com fer-ho en la teva secció sindical de SATSE.

El DNI és imprescindible
La identitat de l’elector és fonamental per votar. Per això has de presentar el teu Document Nacional d’Identitat (DNI). En el cas que per pèrdua o per robatori no comptis amb el document serà necessari presentar el resguard d’haver sol·licitat el mateix, podent-se admetre també com a acreditació el passaport per a exercir el teu dret al vot.

Cerca de Documentació
 • NORMATIVA - permisos laborals per eleccions

  11 mar 2015 - 165,20 kB Descargar