SATSE signa l’acord per desconvocar la vaga a l’Hospital de l’Esperit Sant

28 setembre 2021

El pacte inclou solucionar la pressió assistencial i normalitzar l’atenció obstètrica a l’Hospital. El Sindicat adverteix, però, que “la sobrecàrrega de feina és apressant, pel que exigirem mesures concretes que es materialitzin aviat”

El Sindicat d’Infermeria SATSE, junt a la majoria de sindicats que formen el comitè d’empresa de la Fundació Hospital de l’Esperit Sant (FHES) de Santa Coloma de Gramenet (Barcelona), ha signat l’acord per a desconvocar la vaga prevista pels dies 22 i 23 de setembre i el 6 i 7 d’octubre. El pacte inclou l’acceptació per part de l’empresa de vàries de les demandes de la part social, entre les que destaca solucionar la sobrecàrrega assistencial i normalitzar l’atenció als parts, que tornaran al funcionament habitual d’abans de la pandèmia.

L’acord de sortida de vaga assolit el 21 de setembre s’ha signat en el procés de mediació del Departament de Treball el 28 de setembre i l’empresa s’ha compromès a portar a terme diversos canvis. Pel que fa a la pressió assistencial, crearà una comissió executiva per analitzar les càrregues de feina, posant-se d’acord des d’ara fins a finals d’any en actuacions que s’implantaran a partir del gener del 2022. “La sobrecàrrega de feina és apressant, pel que exigirem que s’arribi a mesures concretes que es concretin aviat “ reivindiquen els delegats de SATSE a l’Hospital Esperit Sant. Des de SATSE adverteixen que “si no s’introdueixen millores que assegurin la qualitat assistencial, tornarem a mobilitzar-nos”. Uns de les mesures més importants per infermeria és arribar a una ratio màxima de 10 pacients per infermera al torn diürn i treballar amb la valoració de càrregues de feina.

Recuperar l’atenció al part

El pacte també inclou la normalització de l’atenció obstètrica a l’hospital, que tornarà a funcionar com abans de la pandèmia. La sala de parts havia estat tancada per la situació de la COVID19 i al reobrir va patir una reducció d’espais i de personal i només està acompanyant els parts de molt baix risc. El centre s’ha compromès a tornar a donar a la sala de parts la dotació de professionals i infraestructures que tenia abans de començar la pandèmia i fer un estudi per millorar el servei.

El pacte, a més, inclou el compromís de complir amb els pagaments imposats per sentències judicials i a garantit la seguretat i salut dels treballadors, millorant aspectes que a dia d’avui suposaven un risc per als sanitaris.

El Sindicat d’Infermeria SATSE ha donat un vot de confiança signant junt als companys del Comitè un acord “que significa el compromís de l’empresa a millorar la situació dels professionals”. Tot i així recorda que “s’han imposat uns terminis i esperem veure que es compleixen, sinó, tornarem a les mobilitzacions”.