SATSE exigeix agilitzar al màxim la vacunació dels sanitaris davant la gravetat de la tercera onada de COVID19

18 gener 2021
Enfermera vacuna a otra profesional sanitaria contra la COVID 19

Tindrem en escassos dies un escenari de gran sobrecàrrega i tensió en el conjunt de centres sanitaris i sociosanitaris del país, i necessitem comptar amb el major nombre possible de professionals sanitaris.

El Sindicat d'Infermeria, SATSE, ha reclamat a totes les conselleries de Sanitat que accelerin la vacunació de les infermeres, infermers, fisioterapeutes i el conjunt del personal sanitari davant la situació d'extrema gravetat que es preveu que sofreixin els centres sanitaris i sociosanitaris en els pròxims dies pel progressiu augment de les persones afectades pel coronavirus.

SATSE ha advertit que la cada cop més preocupant evolució dels contagis per Covid-19 al nostre país ens portarà a tenir en escassos dies un escenari de gran sobrecàrrega i tensió en el conjunt dels centres sanitaris i sociosanitaris del país davant el qual resulta absolutament necessari comptar amb el major nombre possible de professionals sanitaris.

Per això, apunta el Sindicat, resulta imprescindible que els professionals sanitaris es trobin immunitzats després de rebre les corresponents dosis de la vacuna del Covid-19 i puguin atendre i cuidar a totes les persones afectades per aquesta greu malaltia, així com a la resta que sofreixin altres patologies, amb les majors garanties d'eficàcia, seguretat i agilitat.

“La protecció dels nostres professionals sanitaris ha de ser ara una prioritat de les administracions públiques competents, ja que permetrà pal·liar els efectes de la tercera onada del coronavirus sobre el propi sistema sanitari. No podem permetre que cap sanitari contregui la malaltia per falta de diligència de les diferents administracions a l'hora de vacunar-los amb urgència i, amb això, no puguin garantir la continuïtat en l'atenció i cures necessàries als pacients i ciutadans”, recalquen des de l'organització sindical.

En aquest sentit, SATSE insisteix que les conselleries de Sanitat han d'optimitzar i agilitar les seves respectives estratègies de vacunació per a què la totalitat del seu personal sanitari estigui vacunat el més aviat possible i afegeix que, tenint en compte que la vacunació d'aquest col·lectiu resulta més fàcil a nivell logístic i organitzatiu, no hi ha argument o excusa que valgui perquè no es completi en pròximes dates.

“La tercera onada del coronavirus és ja una dramàtica realitat que colpejarà amb especial gravetat i virulència als centres sanitaris del conjunt de l'Estat i cal possibilitar prioritàriament la vacunació dels professionals que tornaran a afrontar situacions molt dures i difícils davant les quals han d'estar en les millors condicions per a fer-ho”, assevera.

Així mateix, el Sindicat d'Infermeria recorda que tota baixa d'un professional sanitari motivada per haver contret la malaltia suposa, a més d'un greu perjudici i risc sever per a la seva salut, una major sobrecàrrega laboral per als seus companys i companyes i una pitjor atenció i cures als pacients.

Finalment, SATSE reitera que les infermeres, infermers, fisioterapeutes i el conjunt del personal sanitari es troba totalment exhaust després de deu mesos de treball en els quals els successius rebrots de la pandèmia no els han donat cap treva impedint-los descansar. “Hem d'aprendre dels errors del passat i hem de protegir millor les persones que es dediquen amb el seu esforç i compromís a atendre i cuidar als altres”, conclou.