SATSE Catalunya: “Infermeres i fisioterapeutes tenen un paper clau en la gestió sanitària”

24 març 2023
Siluetas de enfermeras y sanitarios en un hospital

El Sindicat ha volgut aclarir que la sentència del Jutjat de Terrassa “no és ferma, a més de molt qüestionable, per la qual cosa iniciarem les accions necessàries”

El Sindicat d'Infermeria SATSE Catalunya, formació sindical majoritària entre les infermeres catalanes, manifesta la seva indignació davant la sentència que anul·la el nomenament de dues infermeres com a cap d'unitat i directora d'un centre d'atenció primària del Consorci Sanitari de Terrassa. SATSE Catalunya, ha volgut donar rellevància a la important labor de gestió que realitzen les infermeres i fisioterapeutes en diferents centres sanitaris de Catalunya. “Tenim un paper clau en la gestió sanitària” reivindica el Sindicat.

Això ho ha fet arran de la decisió, en primera instància, d'un jutjat social de Terrassa que recentment anul·la la convocatòria de dos llocs de gestió del Consorci Sanitari de Terrassa. SATSE Catalunya afegeix que “la sentència no és ferma i és controvertida, per la qual cosa, en ser molt qüestionable, iniciarem les accions pertinents”.

 

Infermeria i càrrecs de comandament

El Sindicat SATSE Catalunya recorda que els professionals d'infermeria estan formats i perfectament capacitats per a organitzar i dirigir serveis, gestionar al personal o realitzar pressupostos. “Hi ha moltíssimes infermeres i fisioterapeutes en llocs de gestió i decisió, que estan desenvolupant cada dia les seves funcions amb absoluta responsabilitat i eficàcia” afirma el Sindicat.

SATSE Catalunya argumenta que alguns sectors “persisteixen a mantenir l'anacronisme del treball per estaments i no en equip multidisciplinari, per la qual cosa s'aferren a la seva visió jeràrquica de l'entorn sanitari”. “La gestió sanitària és una de les àrees que desenvolupen les professionals d'infermeria, igual que l'àmbit assistencial, investigador o docent, malgrat que hi hagi els qui vulguin negar-ho” assegura SATSE Catalunya.

El Sindicat d'Infermeria SATSE Catalunya també denuncia que la societat normalitza que el col·lectiu d'infermeria es trobi infra representat entre els alts càrrecs del món sanitari perquè associa les cures a l'àmbit familiar i no al professional. “És una visió que ens perjudica molt com a col·lectiu” expliquen des de SATSE Catalunya. “Volem manifestar el nostre màxim suport a les infermeres afectades. No permetrem el menyspreu del nostre col·lectiu davant aquesta mena de situacions” afirmen.