Vols saber quins permisos tens per a anar a votar el 14F?

03 febrer 2021

El proper 14 de Febrer són les eleccions catalanes i com elector tens dret a permisos retribuïts per a acudir a les urnes. Aquí t'expliquem quins són.

valoración
  • Actualment 0 de 5 Estrelles.
Fes el teu comentari

El primer has de saber que igual que en ocasions anteriors, en aquesta convocatòria d'eleccions també pots exercir el teu vot per correu. Per a fer-ho tens fins al 5 de Febrer (aquest divendres) per a sol·licitar i fer el tràmit.

Permisos electors

El dia de les eleccions, 14 de febrer de 2021, les empreses han de concedir a les persones treballadores que tinguin la condició d'electores i que no gaudeixin de dia festiu en aquesta data, un permís de fins a quatre hores dins de la jornada laboral que els correspongui. Aquest permís és retribuït i no recuperable, d'acord amb el que estableix la normativa laboral vigent.

No és necessari concedir aquest permís a les persones treballadores que facin una jornada que coincideixi parcialment amb l'horari dels col·legis electorals si la coincidència és com a màxim de dues hores. Si és de més de dues hores i de menys de quatre, s'ha de concedir un permís de dues hores, i si aquesta coincidència és de quatre o més hores, s'ha de concedir el permís general de quatre hores. No tens dret a permís si la teva jornada no coincideix ni total ni parcialment amb l'horari dels col·legis electorals.

Recorda demanar el justificant acreditatiu d'haver votat en la teva taula, per a poder lliurar-li-ho al teu ocupador si aquest t'ho sol·licita.

Membre de taula o interventor

Si ets membre de la mesa electoral o interventor i la teva jornada laboral coincideix amb el dia de les eleccions se t'ha de concedir el permís corresponent a la jornada completa del dia 14 de febrer de 2021 i, a més, un permís corresponent a les cinc primeres hores de la jornada laboral del dia immediatament posterior. Si el dia de les eleccions estàs gaudint del teu descans setmanal, també podràs gaudir d'aquest permís especial de cinc hores.

Recorda que el torn de nit que comença el dia de la votació s'ha de computar com a jornada laboral del dia. Si ets membre, interventor o apoderat i treballes el torn de nit en la data immediatament anterior a la jornada electoral, pots demanar a l'empresa que et canviï el torn perquè puguis descansar la nit anterior a les eleccions.

Si tens dubtes o alguna circumstància especial, consulta amb el teu delegat de SATSE. Recorda que aquests permisos són aplicables tant si treballes en el sector privat o concertat, com si tens una vinculació estatutària.

Pots descarregar-te un quadre explicatiu i llegir el DOGC

A destacar

  • CUADRE PERMISOS

    03 febrer 2021 - 127,29 kB Descargar

Afegeix els teus comentaris

Has d'estar identificat per pujar comentaris

Comentaris (0)

No hi ha cap comentari