Suport ciutadà i professional generalitzat a la Llei de Seguretat del Pacient a Catalunya

19 juny 2019

El Sindicat d'Infermeria, SATSE, ha tornat a sortir al carrer a Catalunya amb l'objectiu de continuar recaptant les 500.000 signatures necessàries perquè la Llei de Seguretat del Pacient que està impulsant, a través d'una Iniciativa Legislativa Popular, sigui debatuda i aprovada en el Congrés dels Diputats en els pròxims mesos.

valoración
  • Actualment 0 de 5 Estrelles.
Fes el teu comentari

Transcorreguts una mica més de set mesos des de l'inici de la recollida de signatures, SATSE està molt satisfet del majoritari suport dels professionals i la societat en el seu conjunt a la Llei que busca garantir la seguretat en l'atenció sanitària a través d'un nombre suficient d'infermeres i infermers als hospitals, centres de salut i la resta de centres sanitaris i sociosanitaris de Catalunya.

Prop de la “recta final” de la recollida de signatures, el Sindicat d'Infermeria es mostra optimista respecte a aconseguir les 500.000 signatures necessàries i confia que sigui una realitat una vegada acabi el termini establert pel Congrés dels Diputats.

Per a aconseguir aquest objectiu, els delegats i delegades de SATSE a Catalunya han sol·licitat de manera contínua en aquests mesos el suport de ciutadans i professionals i avui l'han tornat a fer de manera generalitzada amb noves taules i punts informatius instal·lats a Barcelona, Girona, Tarragona i Lleida.

SATSE ha tornat a constatar que són molt pocs els catalans que decideixen no donar suport a la norma, una vegada coneixen el seu objectiu, perquè la pràctica totalitat coincideix amb l'organització sindical que el dèficit d'infermeres i infermers que existeix en l'Institut Català de la Salut repercuteix en l'atenció que reben quan han de ser hospitalitzats o ser atesos en el seu centre de salut.

Suport majoritari

Aquesta opinió majoritària s'ha constatat també en l'enquesta realitzada recentment per SATSE, ja que nou de cada 10 espanyols (92%) consideren necessari que es garanteixi la seguretat en l'atenció sanitària a través d'aquesta Llei, i prop de nou de cada deu creu que el fet que només hi hagi cinc infermeres i infermers per 1.000 habitants a Espanya afecta negativament a la qualitat de l'assistència que reben i comporta més riscos de sofrir complicacions, errors involuntaris dels professionals o demores en l'assistència, entre altres conseqüències.

A més de demanar la seva signatura, a totes les persones amb les quals parlen els delegats i delegades de SATSE se'ls dóna un fullet informatiu i se'ls explica que Catalunya es troba molt lluny de la mitjana de països europeus en tenir 5.74 infermeres/us per 1.000 habitants, mentre que a Europa és de 8,8. Es necessiten, per això, més de 18.831infermeres i infermers a Catalunya per a aconseguir, almenys, la mitjana europea.

Aquesta situació provoca, per exemple, que la mitjana de pacients que són atesos per un sol infermer o infermera en un hospital és de fins a 18.3 quan la ràtio segura i adequada no hauria de superar els vuit pacients.

Galeríes Multimèdia

Afegeix els teus comentaris

Has d'estar identificat per pujar comentaris

Comentaris (0)

No hi ha cap comentari